Tanti Aglae – o batranica hotarata – isi apara cu indarjire casa de niste afaceristi pusi pe demolare. Marilena este inconjurata intr-o noapte tarzie de cei mai fiorosi prieteni ai omului, in timp ce un ciclist incearca zadarnic sa pedaleze prin oras.

Asociatia Odaia Creativa va invita sa rasfoiti „Ghidul Situatiilor Urbane” – un indreptar pentru neasteptate intamplari din mediul urban.

Conceput in cadrul proiectului „Bucurestiul Ilustru”, Ghidul transpune in mod grafic, caricatural situatii des intalnite in planificarea urbana, fiind o metoda ludica de a transpune mecanismele legislative si sociale care intervin in planificarea urbana.

Ilustratiile brosurii sunt realizate cu maiestrie de Sorina Vazelina. Textele au fost scrise cu inspiratie de Simona Florea.

Ghidul Situatiilor Urbane poate fi accesat electronic aici: http://issuu.com/odaiacreativa/docs/ghidul_situatiilor_urbane_odaia_creativa Bucurestiul Ilustru este un proiect finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Asociatia Odaia Creativa este o organizatie nonguvernamentala si nonprofit care a luat fiinta de la multe idei si intalniri in odai de munte si de oras. Asociatia are ca principale obiective sustinerea economiei creative, promovarea educatiei culturale, dezvoltarea si adaptarea instrumentelor financiare pentru sustenabilitatea domeniului cultural. Formata in iunie 2010, Odaia Creativa reuneste un grup de tineri cu expertiza in diverse domenii: arhitectura, educatie, studii culturale si dezvoltare regionala.

Asociatia Odaia Creativa, Intrarea Visinilor, nr. 5, Sect. 2, Bucuresti [email protected] www.odaiacreativa.ro

Foto: copyright Asociatia Odaia Creativa  Ilustratie realizata de Sorina Vazelina