“Bucătăria Hoinară’ – călătorii și emoții culinare

Răzvan Voiculescu lansează luni, 28 noiembrie, un nou album de fotografie însoţit de scurtmetraj  – “Bucătăria Hoinară”. Evenimentul va avea loc începând cu ora 19.00, la sala Constanţa din JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

“Bucătăria Hoinară” este un album de fotografie şi de gusturi. Deși-şi spune “bucătărie”, nu conţine reţete, ci mai degrabă întâlniri. Între oameni, locuri, ingrediente –  fiecare cu povestea şi aroma sa. Albumul adună în paginile sale călătoria şi gastronomia, gusturile locale cu cele de aiurea, Banatul cu Patagonia, iarba de acasă cu verdele de Papaya şi creveţii jumbo cu Mocăniţa.

Cititorii vor fi ispitiți cu o colecţie de “popasuri de bucătărie” în toate regiunile din România, în locuri fermecătoare – unele dintre ele puţin cunoscute. Se găteşte în gospodării ţărăneşti şi şoproane părăsite, pe malul Dunării, pe plaja de la Portiţa sau în mlaştina Letea.
Odată popasul descoperit, se trece la partea cu adevărat savuroasă – gătitul. Gusturile se combină exuberant, după inspiraţia invitaților-bucătari ai lui Răzvan Voiculescu. Foarte rar se găteşte în spiritul locului, majoritatea rețetelor sunt suprapuneri cosmopolite – gusturi japoneze, mediteraneene, sud-americane amestecate cu aromele “locale” şi cu povestea oamenilor pe care “bucătarii hoinari” îi întâlnesc.

Astfel, dupa parcurgerea cele 300 de pagini ale albumului, descoperi că o călătorie în România poate să devină o adevarată expediţie în jurul (bucătăriilor) lumii.

Albumul este însoţit de un DVD cu making-of. Filmul este realizat de Şerban Georgescu.

Evenimentul de lansare va avea loc luni, 28 noiembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Constanţa din JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Vor fi multe fotografii, dar şi poveştile din spatele lor, prezentate într-un scurtmetraj de making-of al albumului. Seara se va încheia cu un recital special Nicu Alifantis.