Incepand de Joi, 17 noiembrie 2011, ora 17, Piaţa Presei Libere găzduiește în cadrul „Proiect 1990” sculptura lui Bogdan Rața intitulată „HandGun”.

HandGun” este metafora agresivității umane și emblema omului nou, a individului transformat în armă. Sculptura mea induce idea de frustare, și confirmă realitatea crudă a faptului că suntem cu toții carne de tun.”Bogdan Rața

Poate că semnul victoriei din masiva sculptură a lui Bogdan Rața este simbolul unei noi revoluții care urmează să se întâmple, dar de data aceasta în conștiința noastră.

„Proiect 1990” marchează o serie de evenimente, care au ca scop amplasarea unor lucrări de artă contemporană temporare pe soclul din Piaţa Presei, rămas liber încă din 1990. Iniţiatorul „Proiect 1990” este Ioana Ciocan, asist. dr. în cadrul Universităţii Naţionale de Artă din Bucureşti, iar lucrarea lui Bogdan Rața este cea de-a zecea lucrare expusă în cadrul „Proiect 1990” de la demararea acestuia din ianuarie 2010. Ioana Ciocan militează pentru un muzeu al artei comuniste unde speră să mute statuia lui Petru Groza și Leninul lui Boris Caragea, pe care deja le-a salvat din abandonul de la Mogoșoaia.

Proiect susținut de Fundația cultural umanitară Om bogat, om sărac-OBOS și Colina Motors.

mai multe aici: https://www.modernism.ro/2011/11/18/bogdan-rata-3/