
Al doilea eveniment din cadrul acestui program, dedicat minorităţii germane din România, a fost organizat de ICR-Varşovia în parteneriat cu Forumul Cultural Austriac, Institutul Goethe şi Editura Czarne, în data de 9 noiembrie 2011, la ora 18.00, la Varşovia, la sediul Forumului Cultural Austriac (str. Próżna 8).









Maria Minerva Roşca – referent principal relaţii
Olimpia Barchańska – referent principal relaţii
Monica Voitovici – director adjunct

Întâlnirea saşilor de la Biertan, septembrie 2009
http://www.lucianmuntean.ro/fotoreportaj/97/Biertan.htm
Saşii au venit în Transilvania pe la 1200. Au întemeiat sate şi oraşe fortificate, precum Sibiu, Sighişoara, Mediaş. Tradiţiile, cultura şi seriozitatea le-au conferit un statut demn, fiind priviţi cu mult respect. La sfârşitul anilor 1980, dar mai ales imediat dupa 1990, tot mai mulţi saşi transilvăneni au plecat în Germania cu speranţa unei vieţi mai prospere, lăsând în urma lor localitaţi aproape pustii… O parte din ei se mai intorc, în fiecare toamnă, în localitatea Biertan din judeţul Sibiu, unde are loc “Întâlnire anuală a saşilor de pretutindeni”, o sărbătoare în care se repun în scena o parte din tradiţii si obiceiuri.
VISCRI
http://www.lucianmuntean.ro/fotoreportaj/103/Viscri.htm
Localitatea Viscri este una dintre cele mai vechi asezări a saşilor transilvăneni, datând de la 1185. “Până în 1990 la Viscri erau 400 de saşi. După plecarea în Germania au mai rămas numai 25 de suflete, toţi bătrâni şi fără vlagă, neputincioşi şi bolnavi.” spune Sara Doots.

..Via google pictures,I Just jumped into this 2011 article and se Sabra Daici, my student freand from the Krakow days, years ago.
If its parsible this way, Give My Best Greets To Sabra. Jan C. Dania