Pregatirile pentru grandioasa productie Symphonic Red Concert Show au intrat pe ultima suta de metri si se anunta a fi una dintre cele mai mari reprezentatii vazute pana in prezent la Sala Palatului.

Pianistul Havasi a vorbit astazi in exclusivitate despre spectacolul de la Bucuresti in cadrul unei conferinte de presa care le-a oferit jurnalistilor prezenti si posibilitatea de a-l asculta interpretand, in avanpremiera, fragmente din ceea ce publicul va putea descoperi live, pe 15 noiembrie, la Sala Palatului!

Havasi s-a aratat mai mult decat incantat de vizita sa la Bucuresti, povestind in cadrul unei scurte conferinte de presa despre entuziasmul pe care-l are inaintea fiecarei reprezentatii a proiectului sau de suflet. Artistul a dezvaluit totodata povestea din spatele grandiosului Symphonic Red Concert Show precum si detalii despre productia impresionanta care va reprezenta o adevarata provocare atat pentru organizatori cat si pentru locatia in sine.

Din punct de vedere tehnic, spectacolul lui Havasi presupune, printre altele, constructia unui podium de mari dimensiuni pe scena Salii Palatului, care sa permita dispunerea orchestrei, un aranjament de lumini impresionant, echipamente de inalta clasa pentru preluarea si mixajul sunetului si aproape 100 de metri patrati de suprafata de proiectie, aceasta urmand sa fie asigurata cu unul din cele mai puternice videoproiectoare disponibile. Pe langa aceasta coplesitoare productie scenica, zona de backstage va solicita ingeniozitatea organizatorilor, intreaga zona de culise urmand a fi customizata de asemenea maniera incat sa poata gazdui numeroasa echipa de artisti.

Fiind un adept al colaborarilor cu artisti din culturi diferite, tanarul pianist a dezvaluit totodata ca pentru spectacolul de la Bucuresti isi doreste sa incerce ceva nou, aratandu-se extrem de entuziasmat de idea de a colabora cu un grup de muzicieni romani, ce se vor alatura astfel spectacolului sau. “Imi place sa incerc lucruri noi ori de cate ori am ocazia, doar asa am impresia ca pot merge mai departe, ca pot crea, ca pot surpinde publicul. In general, diversitatea culturala si felul in care aceasta se reflecta in muzica ma inspira. Prin urmare, chiar nu puteam sa ratez sansa de a canta alaturi si de muzicieni romani” a declarat incantat Havasi.  Artistii romani au fost selectati din randurile studentilor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, tineri care beneficiaza de o pregatire muzicala complexa, teoretica si practica, si vor sustine zilele urmatoare primele repetitii alaturi de Havasi si ceilalti muzicieni ai spectacolului.
Zeci de instrumentisti si solisti din Ungaria, India, Japonia si Romania, alaturi de un cor impresionant si alti 15 solisti din diferite colturi ale lumii vor urca pe scena alaturi de cel mai rapid pianist al lumii intr-un  spectacol fara precendent: Havasi – Symphonic Red Concert Show, pe 15 noiembrie, la Sala Palatului. Biletele sunt disponibile in reteaua magazinelor  Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe www.myticket.ro si au preturi cuprinse intre 100 si 300 de lei.

Imagini si impresii – Symphonic Red Concert Show:

http://www.youtube.com/user/havasichannel#p/u/1/1VnCq615878