Homo Angelicus / Artist: Angela Bontas Expozitie pictura @ Galeria Tempo Art
Vernisaj: Vineri 11 Noiembrie 2011, orele 19.00

Motto: “…one of the strongest motives that lead men to art and science is escape from everyday life with its painful crudity and hopeless dreariness, from the fetters of one’s own ever-shifting desires. A finely tempered nature longs to escape from the personal life into the world of objective perception and thought.” Albert Einstein

Angela Bontas ne determina sa vedem ceea ce doar privim, aducad viziune actului privirii. Viziunile la distanta (tele-viziuni), viziunile introspective (intro-viziuni) sau cele anticipative (pre-viziuni) ne sunt superimpuse ochilor prin pictura pe panza a Angelei Bontas, pictura ce are aici rol de lentila dez-amagitoare.

Discursul vizual al Angelei Bontas este simplu si frust – realitatea e ceea ce percepem, deci este nevoie sa ne clarificam perceptia. Desenele copiilor sunt limbajul plastic cel mai potrivit pentru a exprima aceasta. Stirile televizate sunt pictate in maniera copilareasca, deoarece numai modul acesta de a vedea lucrurile ne salveaza din marasmul mass media, ne aminteste ca trebuie sa redevenim copii pentru a cunoaste adevarul.

De aici incolo, totul devine pretext de joaca. Reperele geo-spatio-grafice, granitele si denumirile prescurtate ale tarilor devin simple insiruiri de litere, pentru ca harta sufletului are un singur sens: acela de a ne re-orienta mereu spre centru. “Eu nu locuiesc in Bucuresti sau pe nu-stiu-care strada… Eu locuiesc la mine acasa! Eu nu fac parte din cei 6 miliarde de oameni de pe planeta si nici nu sunt unul dintre cei 1 milion si jumatate de Bucuresteni. Pentru mine lumea, si oamenii care exista in ea, sunt oamenii pe care i-am vazut astazi si pe care ii cunosc. Lumea e ceea ce cunosc. Restul e o “realitate” artificiala, intermediata, in care nu ma regasesc” spune Angela Bontas, prezentand substratul psihologic care a dat nastere picturilor-viziuni.

___________________________________________________

Tempo Art Gallery
Str. George Constantinescu, Nr.3
Cladirea UPGROUND, Intrarea B
Bucuresti, sector2
[email protected]