Cea de-a doua sesiune de admitere pentru editia de anul acesta a Scolii ADC*RO se afla pe ultima suta de metri.

Daca stii sa povestesti in imagini, sa schimbi mesajele din afise publicitare, sa pui YALE intr-un Outdor si sa compui propriul script pentru un spot TV, atunci intra pe site si rezolva brief-ul de admitere.

Tutorii Scolii cauta tineri creativi, determinati si curajosi.  Daca crezi ca esti unul dintre ei, grabeste-te sa iti demonstrezi talentele pana luni, 7 noiembrie.

Ce trebuie sa faci? Sa vii cu niste super-idei care vor impresiona si cei mai tari directori de creatie. Scoala se adreseaza tinerilor care au calitati creative, sunt dispusi sa le demonstreze si sa munceasca pentru a le antrena. In permanenta. Caci performanta nu este acelasi lucru cu potentialul.

Poti sa ajungi, astfel, la: ADDV EuroRSCG, Cohn&Jansen JWT, Gavrila & Asociatii, Friends Advertising, GMP Advertising,  McCann Erickson Romania, MRM Worldwide Bucuresti, Publicis si Odyssey Communication.

Aflata la cea de-a patra editie, Scoala a devenit deja un punct de reper pentru nivelul de pregatire al tinerilor care isi doresc sa lucreze in publicitate, acest standard ridicat fiind si motivul pentru care tutorii si organizatorii au decis organizarea unei noi sesiuni de admitere pentru aceasta editie.

Ce spun fostii absolventi: YouTube video.

Tutorii de anul acesta sunt pregatiti sa noteze idei proaspete.Iata ce au avut de spus o parte din ei despre ce asteapta de la studentii acestei editii:

Catalin Dobre – Group Creative Director McCann Erikson Romania
“Smartphone-uri, Aplicatii, Facebook, Youtube, Twitter, Foursquare, QR Code-uri si asa mai departe. Toata lumea dispune de tehnologia necesara pentru a-si exprima si promova creativitatea.
Traim o perioada care fie va da cea mai creativa generatie de pana acum, fie va genera mediocritate. Misiunea noastra e sa fim mai exigenti ca oricand pentru a avea grija ca primul scenariu sa se indeplineasca.
Tinerii sunt foarte creativi in viata lor de zi cu zi, in statusurile pe care le posteaza pe Facebook, in filmuletele pe care le urca pe Youtube, in pozele pe care le fac si le pun pe bloguri. Vreau sa-si foloseasca aceasta creativitate curata, nealterata de influente publicitare, si in urmatoarea sesiune de admitere a scolii ADC.
Vreau sa am surprize, vreau idei noi.”

Sorin Tranca – Creative Director Friends Advertising
“In fiecare an, cineva ma scoate din barlog si ma trimite la scoala. Dupa ce imi fac temele, imi iau ghiozdanul, pun in el slaidsouri, pauarpointuri, colectii de spoturi, explicatii, jocuri si jucarii si ma duc pan’aici pe Victoriei sa tin prelegeri unor necunoscuti. Apoi ma intorc la birou si-i astept pe ei sa vina cu temele facute, petrecand in fiecare saptamana in jur de 4-5 ore pentru a-i ajuta sa le rezolve. Si tot asa pret de 12-14 saptamani, mai cu bune, mai cu rele. Nimeni nu ma plateste pentru aceste aproape 2 saptamani (orele, insumate) de munca. Ca mine mai sunt vreo 11 colegi directori de creatie, din alte agentii. Ca si mine, atenti sa dea feedbackuri corecte, sa nu fusareasca, cu un ochi deschis mereu catre descoperirea de diamante (ne)slefuite.
Rezulta un total de… cat? Sa zicem 12 x 2 = 24 de saptamani, aproape o jumatate de an de timp pus la bataie de directorii de creatie din Romania (nu mai adaug si pregatirea scolii sau timpii de jurizare), pe care o donam, absolut gratuit si benevol, Scolii ADC.
Asa ca va rog, dragi aspiranti, sa petreceti si voi macar 3 zile cu temele de admitere.
Ce-am vazut pana acum a fost foarte slab. Neglijent. Scris in fuga. As putea spune, luandu-ma putin in serios, ca era lipsit de respect.”

Mai multe informatii gasesti pe www.scoalaadc.ro