27, 28 octombrie 2011
Galeria APARTE a Facultatii de Arte Vizuale si Design, Iasi
(str. Sarariei 189, intrarea si prin curtea facultatii din str. Codrescu)
prima intalnire: joi, 27 octombrie, ora 12 pm


WORKSHOP pe tema „practicii curatoriale (critice) in artele vizuale si performative”
(concepte/metafore, colaborare/participare, metode de gandire vizuala/actiune performativa, viziune creativa/instalativa, comunicare/cunoastere)

Tutore: Guillaume DESANGES
Curator si critic de arta, membru al grupului Work Method; traieste si lucreaza in Paris

Participarea este deschisa studentilor din mediul universitar iesean.

Workshopul se desfasoara in cadrul proiectului “Expozitia ca (micro)oras” cu sprijinul Fondului Elysée pentru proiecte culturale franco-germane în terţe ţări.
Organizatori: Centrul Cultural Francez Iasi si Centrul Cultural German Iasi in parteneriat cu Universitatea de Arte „George Enescu” Iasi si Asociatia Vector Iasi.

Curator proiect: Catalin Gheorghe (UAGE si Vector)

Agenda:
• Joi, 27 Octombrie: prezentarea proiectelor curatoriale ale curatorului si ale agentiei Work Method, propunerea unor directii de lucru, discutii si actiuni cu studentii
• VINERI, 28 Octombrie: lucru colaborativ pentru realizarea unor concepte si scheme expozitionale propuse pentru expozitia din 10-24 noiembrie din foaierul Teatrului Luceafarul din Iasi.

GUILLAUME DESANGE este curator independent si critic de arta, director al agentiei Work Method. A coordonat proiectele artistice ale Laboratoires d’Aubervilliers (2001-2007), a conceput si a organizat numeroase expozitii, dintre care “Jiri Kovanda vs Rest of the World” la gallery gb agency (Paris), De Appel (Amsterdam), Gateway (Brest), Centre Art Santa Monica (Barcelona) si “Child’s Play” in cadrul Bienalei Periferic 8 (Iasi) si Nam June Paik Center (Coreea de Sud). A realizat si o serie de evenimente performative, dintre care: “A History of performance in 20 minutes” la Centre Pompidou (Paris), De Appel (Amsterdam), Artists Space (New York), MacVal (Paris), U-Turn (Copenhaga) si “Signs and Wonders” (Tate Modern, Centre Pompidou). Intre 2009-2011 a fost curator invitat al centrului de arta Le Plateau-Frac Ile-de France, Paris. In aceasta toamna este curator, impreuna cu Helene Guenin, al evenimentului “Erre” (Centre Pompidou Metz). Mai multe informatii gasiti aici.

sursa foto: altiasi.ro