Vineri, 28 octombrie 2011, ora 18
Galeria de artă contemporană Recycle Nest vă propune expoziţia Absenţă (sau cum s-a evaporat un fîntînar într-o seară de vară, în timp ce, plin de sine, îşi căuta umbra), a artistului Saşa-Liviu Stoianovici.

Timişorean prin naştere şi prin şcolarizare, Saşa-Liviu Stoianovici a practicat vremelnic profesoratul pentru ca, din 2006, să activeze ca free-lancer.
Ceea ce face Saşa-Liviu Stoianovici se înscrie nu doar în domeniul artelor vizuale, ci şi în acela al muzicii experimentale (ca proiect individual, în Psychenaturadatura, şi totodată în grupul NU&APA NEAGRĂ), având deopotrivă proiecte în aria antropologiei şi sociologiei.

Performer sofisticat şi, în acelaşi timp, practicant al unei gesticulaţii simple, aproape precare, Saşa-Liviu Stoianovici propune în cadrul evenimentului găzduit de galeria Recycle Nest un eseu eclectic, ludic şi fantastic, în care proiecţia video străbate aburii deja recurentei mămăligi, vibrînd molcom pe coloana sonoră a unui basm înregistrat, demult-demult, pe vinil.


Spune Saşa-Liviu Stoianovici: Povestea fîntînarului mi-era vag cunoscută – ori că o auzisem de la un prieten chefliu, ori că o citisem la vreun prozator sovietic ascuns prin spitale. De ceva vreme, înclin să cred că fîntînarul nu locuia prea departe de spaţiul nostru – doar că ruralul pare uneori înconjurat de un nor de praf, şi astfel – inaccesibil.


Recycle Nest
Bucureşti, Sector 2, Str. Icoanei, nr. 17
www.recyclenest.ro
http://www.sasha-liviu- stoianovici.blogspot.com/