Dialog cu vizibilul: CONTRAST

Stories in Contemporary Times

Vernisaj: 3 noiembrie 2011 ; 18:30 ; Galeria Odeon

Expoziția CONTRAST, parte a proiectului „Dialog cu vizibilul”, este prima dintr-o serie de temporary concept stores care se vor întâmpla în București din toamna anului 2011. CONTRAST se află la prima ediție și va avea loc în perioada 3-6 noiembrie 2011,  în parteneriat cu Teatrul Odeon București. Organizatorii își propun să promoveze și să reîmprospăteze cultura românească prin creativitate și diversitate,  valorificând arta contemporană la anumite standarde cu responsabilitate faţă de artişti, designeri şi publicul larg, într-un cadru “underground”- Odeon Studio.

Evenimentul va avea ca scop recunoașterea și aprecierea valorii și originalității artistice. Ne propunem să realizăm un spațiu inedit, ce îmbină, într-un mod original, manifestări de artă contemporană.

Expoziţia va fi susţinută de participarea atât a unor artişti tineri români precum Irina Neacsu (design de mobilier), Otilia Cadar (pictură), Ruxandra Raileanu (pictura) şi Dragoş Scurtulescu (fotografie) cât şi a unor importanţi jucători de pe piaţa românească a mobilierului de designer si arta decorativa cum ar fi Artelier, Innova, Kartell, My House, Inside by Innova si Wagner Arte frumoase şi Poveşti care vor prezenta propuneri de design interior, încercând să închipuie ambianţe interioare posibile.

Tot în aceste zile, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi va avea expus proiectul ecoBiblioteca, înregistrat spre certificarea Living Building Challenge, fiind primul proiect de acest tip care ia loc în Europa. Mai multe detalii despre proiect puteți găsi pe www.RoGBC.org.

Arta, designul, arhitectura și fotografia vor putea fi apreciate timp de trei zile, în cadrul unei platforme-eveniment ce va încuraja un stil de viață, un spațiu care va celebra individualitatea. Felul în care va fi amenajat spațiul, fiecare obiect din el – de la mobilă pâna la decorațiuni – vor evidenția armonia formelor contemporane în design-ul de interior.

Totul va fi ales pentru a surprinde și încânta: piese de mobilier, decorațiuni, obiecte diafane și luminoase, porțelanuri fine. Câte exponate, atâtea povești ce vor reconstitui  atmosfera culturală a capitalei și tot atâtea creații care așteaptă să fie admirate și totodată, să îmbogățească spațiul socio-cultural.

Vernisajul  va avea loc pe data de 3 noiembrie 2011, ora 18:30, fiind urmat la ora 20:30 de piesa de teatru „Blifat”  scrisă de Gabriel Pintilei, în regia lui Alexandru Mihail. Expoziția CONTRAST va fi deschisă publicului până pe 6 noiembrie, între orele 12:00-18:00.

Just come & dialogue with visible & enjoy a glass of wine or a contemporary cocktail with us!

Curator: Aurora Badiu