18 si19 octombrie 2011
Performanta (desen pe fatada cladirii) intre orele 11.00 si 17.00

20 octombrie
Workshop motivational

Vernisaj:
Vineri, 21 octombrie 2011, orele 19.00

Locatie:
Club Electro Putere
Calea Bucuresti 56, Craiova

Lia Perjovschi construieste institutii si platforme pentru cercetare si rezistenta intelectuala. CAA, arhiva de arta devenita centrul de analiza al artei, a fost inglobata dupa anul 2000 in KM – Knowledge Museum (Muzeul Cunoasterii). KM incorporeaza toate proiectele cumulative (glob collection, bags collection, arhiva de multipli) si toate practicile de cercetare (Istoria artei subiective, Mind Maps, Timelines) ale artistei, la care se adauga obiecte achizitionate din magazinele muzeelor de toate felurile de pe toate meridianele lumii.
Muzeul Cunoasterii este o institutie si o practica multidisciplinara care deocamdata are forma unui plan sau kit de prezentare. Departamentele muzeului (corp, pamant, arta, cultura, cunoastere, stiinta, univers) au forme si desfasurari spatiale variabile. Scopul final este realizarea acestui muzeu si toate prezentarile, expozitiile sau workshopurile de pana atunci devin stadiile lui pregatitoare.
Club Electo Putere Craiova – un alt pretext de a vorbi despre cunoastere.

Dan Perjovschi mixeaza caricatura, desenul si grafitti-ul intr-un limbaj critic. Sursele desenelor sunt mass media si observarea minutioasa a cotidianului. Simplu spus Perjovschi deseneaza pe pereti. Proiectele lui sint temporare si fragilitatea da seriozitate unor desene bazate pe umor. Fiecare desen este o sinteza a unei situatii sau mentalitati complexe, iar impreuna alcatuiesc o fresca a societatii locale si globale din acel moment. Site specific si time specific.
Tehnologia-gadget, lipsa de comunicare a unei lumi plina de celulare, jeep-ul si skateboard-ul, boala vacii nebune si gripa aviara, bogatii saraci cu duhul, propaganda consumista sunt motive care reapar in toate proiectele. Datorita caracterului lor deschis, desenele lui Perjovschi fac legatura cu spatiul public si de aceea pot transla usor pe exteriorul muzeului si nu in interiorul lui.

Brainstorming despre viata si profesie
Workshop motivational cu Lia si Dan Perjovschi
joi, 20 octombrie

Vino cu o idee sau un desen despre ceea ce te preocupa sau ceea ce ai vrea sa faci.
Discutam, desenam si mai discutam o data; Daca aveti intrebari gasim impreuna raspunsuri; Cine esti si ce vrei sa faci in viata? Esti blocat, nu stii ce sa alegi? Ce este de facut? Arta sau viata? Cariera sau creatie? Subiect sau obiect? etc.
Nu exista un singur fel de desen, nu exista desen bun sau rau, continutul e mai important decit forma, sinceritatea e mai importanta decat dexteritatea. Toti putem exprima vizual o idee.
Sau o putem vorbi. Vino cu un pix, o carioca si cateva intrebari.
Prima parte de la 10-12, pauza de masa (adu-ti sandvici ca apa o dam noi) a doua de la 13 la 16. Si pentru cine mai vrea (si mai poate si mai putem) un bonus de la 16 la 18.

Inscrierile pentru workshop se fac pana la data de 15 octombrie 2011 la adresa de e-mail [email protected].  Va rugam sa va lasati numele, varsta si un numar de telefon.