ALERT studio (WHITE CODE). Bogdan Bordeianu.
Vernisaj Miercuri 12 Octombrie, ora 19.00.

STRUCTURI TEMPORARE

In Romania arhitectura, spatiul construit, abandonat si in ruine ori inca functional, constituie poate cel mai violent semn al perioadei de tranzitie in care societatea romaneasca inca se afla, atat de prezent incat aparent tranzitia este una permanenta, de la comunism la post-comunism si de la post-comunism la noile tendinte post-capitaliste. Aceasta serie de fotografii, reprezentand dealuri imense de pamant provenite din gropile sapate pentru fundatiile unor noi constructii, este o continuare a proiectelor mele precedente de cartografiere vizuala, fie a periferiei Bucurestiului, fie in cadrul proiectului de cercetare RoArchive. Este o stare a lucrurilor care imi starneste interesul, preocuparea mea constanta pentru tranzitoriu. Aceste dealuri create de om, pe care deja vegetatia a inceput sa creasca, m-au facut sa ma gandesc la ele ca fiind niste Structuri Provizorii apartinand unor forme de relief cu durata limitata.

2-4 Mircea Vulcanescu Street , code 010281, Bucharest, Romania.
www.alertstudio.org

ALERT studio functioneaza ca pop-up gallery.
Vizitarea expozitiei se va face in perioada 12 Octombrie – 26 Octombrie prin programare e-mail.

ALERT studio este un proiect independent initiat de Raluca Ilaria Demetrescu, Alina Buga si Catalin Burcea cu scopul de a crea o platforma de cercetare  si promovare a productiei artistice contemporane. Asumandu-si functia de spatiu laborator, Alert Studio propune o intalnire intre artisti, idei, directii si discursuri din zone conceptuale si spatii culturale diferite. Sunt importante si apreciate gandirea critica si interogatia ca metode de cercetare a contextului cultural-artistic contemporan.
ALERT studio functioneaza ca o galerie de proiect, conectand trei directii de explorare artistica – PINK | RED | WHITE – intr-un singur spatiu. Insa aceste coordonate nu inseamna indexare, restrictie si etichetare. Ele se pot intersecta si nuanta, pot oricand dialoga si declansa dezbateri.