“Carevasăzică”, publicaţia asociaţiei studenţeşti Voluntari pentru Idei şi Proiecte România, revine în forţă cu pregătirea celui de-al treilea număr. După o vară în care ne-am întâlnit la Street Delivery şi am împărtăşit impresii despre lucruri mici care fac diferenţa, e timpul să ne apucăm din nou de scris. De asemenea, ne mândrim cu faptul că, până în prezent, printre colaboratorii noştri s-au aflat Lavinia Gliga, Vintilă Mihăilescu şi Ana Blandiana.

Ca de fiecare dată, „Carevasăzică” oferă cititorilor săi, tinerilor scriitori sau, pur şi simplu, oamenilor cu imaginaţie cărora le place să scrie şi ar vrea să fie publicaţi, ocazia să îşi încerce creativitatea şi talentul într-un nou concurs. Acesta porneşte de la conceptul central în jurul căruia vor fi scrise cele mai multe şi mai importante articole din Carevasăzică #3, ideea de „Începuturi”.

Pentru a ilustra cât mai bine începuturile, echipa „Carevasăzică” vă propune un sfârşit de la care să porniţi în compunerea şi căutarea începutului considerat de voi cel mai potrivit pentru următorul citat: E foarte simplu să minţi. E destul să spui: <Nu regret nimic, nu mă doare nimic, nu-mi lipseşte nimic, mă culc liniştit, a trecut de 11 noaptea>. E foarte simplu. Hai, curaj! Pe dracu’.„ (Octavian Paler, „Un om norocos”) Articolele câştigătoare vor fi publicate în următorul număr al ziarului, care va fi lansat în luna octombrie, iar autorii lor vor primi cursuri şi ateliere gratuite de la Fundaţia Calea Victoriei (atelier de vorbire în public, istoria cinematografiei, o privire antropologică asupra Evului Mediu etc.), precum şi alte premii constând în cărţi.

Pentru că ştim că cititorilor „Carevasăzică” le place muzica de calitate, celui care va fi desemnat autorul celui mai bun articol îi vom oferi şi un bilet la concertul Morcheeba şi Parov Stelar (8 octombrie, Sala Polivalentă). Dublăm miza şi ridicăm standardele: ficţiune sau experienţă personală, cu personaje, intrigă, acţiune sau scrise cu mult dichis, „Carevasăzică” e cu ochii în patru pe începuturile pe care voi le propuneţi. Vom avea, deci, în vedere originalitatea, acurateţea, firul logic şi claritatea scriiturilor. Acestea nu trebuie să depăşească două pagini în Word, font 12, Times New Roman. (aproximativ 1000 de cuvinte sau 5300 de semne)

Carevasăzică, start concurs! Până pe 2 octombrie, primim lucrările voastre pe adresa [email protected].

Scriem ziarul împreună?

Carevasăzică este ziarul asociaţiei studenţeşti Voluntari pentru Idei şi Proiecte şi a beneficiat, până în prezent, de lansarea a două numere. Publicaţia e destinată, în mod special, tinerilor din Bucureşti şi cuprinde articole de opinie şi informare. Scopul ziarului este acela de a promova scriituri de bună-calitate, personalităţi şi nume importante ale culturii contemporane.

Voluntari pentru Idei şi Proiecte România este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat şi alcătuită exclusiv din studenţi. De 12 ani organizează anual peste 10 programe şi proiecte de dezvoltare personală pentru studenţii şi masteranzii din România, programe susţinute de companii, mass-media şi statul român.