Luni, 26 septembrie 2011, în Godot Café-Teatru, începând cu ora 20.00, va avea loc evenimentul de lansare al celui de-al 7-lea număr al Revistei Arte&Meserii. În cadrul acestui eveniment se va juca piesa “Un exerciţiu de Commedia Dell’Arte”, realizată integral de studenţii de la UNATC.

În cele 112 pagini ale revistei, v-am pregătit un coverstory pitoresc şi boem cu Luiza Zan, care ne vorbeşte despre “A fi ceea ce eşti”. Vă facem cunoştinţă cu doi regizori din ţări diferite: Jiri Menzel, din Cehia, Anca Damian, din România şi cu dramaturgul Ştefan Peca, într-un interviu luat din America. Vă povestim despre Blazzaj şi Subcarpaţi şi vă garantăm 100% că interviul cu realizatorul TV Cătălin Ştefănescu va fi o încântare a ochilor. Şi mai avem încă pe-atâţia artişti “meseriaşi” surprinşi în paginile revistei. Pe unii dintre ei veţi avea ocazia de a-i cunoaşte chiar personal, pentru că vor fi invitaţii speciali ai serii.

Cât despre piesa de teatru pe care am ales-o, ideea ne-a venit din partea prietenilor noştri de la festivalul Ideo Ideis.

“I-am cunoscut pe cei de la Arte&Meserii în urmă cu un an. De atunci s-a legat o prietenie tare frumoasă între ei şi Ideo Ideis. Ne sfătuim, ne felicităm, ne înfăţişăm în locurile în care se află ceilalţi. Ce să mai! Credem în aceleaşi lucruri şi e întotdeauna prilej de mare bucurie să mai dai de alţii ca tine. Mai frumos e ca împreună dăm naştere altor “împrieteniri”. Şi de aici încolo, drumul e plin de oameni pe care e musai să-i întâlnim”, spune Andreea Borţun, directorul festivalului de teatru tânăr de la Alexandria.

Jocul cu masca este o tehnică dramatică ce nu se mai studiază în facultatea de teatru la ora actuală şi nu există companii de teatru care să practice acest gen de teatru în România.

Piesa “Un exerciţiu de Commedia Dell’Arte” este o abordare modernă, care spune povestea a doi amorezi, ce luptă pentru înfăptuirea dragostei lor alături (sau împotriva) unor personaje clasice precum Arlechino, Capitano, Dottore. O poveste clasică, transpusă în contemporan, cu picanteriile vremurilor în care trăim, piesa are la bază improvizaţia şi este un “Joc Serios”, aşa cum spune chiar regizorul ei, Tudor Lucanu.

După lansare şi piesa de teatru, Asociaţia Culturală Paspartu vă invită la un After-Party în subsolul clubului Godot, unde vom discuta într-un cadru lejer, cu muzică şi “antren”, aşa cum v-am obişnuit la toate petrecerile marca Paspartu!

Iar adevăraţii colecţionari de reviste de cultură, vor avea ocazia să îşi mărească colecţia cu cel mai nou număr al revistei, proaspăt ieşit din tipar!

Pentru mai multe detalii legate de eveniment, urmăriţi-ne blogul asociaţiei www.asociatiapaspartu.ro, pagina de Facebook si contul de Twitter!

Partenerii evenimentului: Ideo Ideis si Godot Café-Teatru

Parteneri media: Radio Guerilla, So Fresh, Hipmag, Feeder, Dor De Duca, Artboom, Metropotam, Neaparat.ro, Modernism, Ceasca de Cultura, Center for Visual Introspection, ArCub, Port.ro, Pilot, Start UB, The Chronicle.ro, Scoala ADC*RO, Ginger Group