Pictorul Lucian Freud, nepotul faimosului psihanalist Sigmund Freud, a încetat din viață pe data de 21 iulie. Evenimentul tragic a fost confirmat de către avocatul artistului, informează The New York Times.

Lucian Freud a fost unul dintre cei mai apreciaţi pictori din Marea Britanie, iar portretul său 1995, “Benefits Supervisor Sleeping”, a fost adjudecat la casa Christie’s din New York pentru suma de 33,6 milioane de dolari – record mondial pentru o lucrare a unui artist în viaţă.

Lucian Freud s-a născut la Berlin în 1922 într-o familie de evrei şi a fugit în Marea Britanie împreună cu familia în 1933, când avea zece ani. A devenit cetăţean britanic în 1939.

Mediile de specialitate îl consideră pe Freud unul dintre cei mai mari pictori ai secolului XX. “A trăit ca să picteze şi a pictat până în ziua în care a murit, departe de zgomotul lumii artelor”, a declarat William Acquavella, agentul său de la New York.

Criticul de artă William Feaver, care îl cunoştea pe Freud de peste 40 de ani, spune că pictorul a readus portretul în locul său cuvenit concentrându-se asupra diverselor tipologii de oameni, nu numai asupra oamenilor de afaceri de succes şi soţiilor lor.