Marţi, 19 iulie 2011, ora 16.00.

Căminul „Amalia şi Şef Rabin dr. Moses Rosen”

Str. Jimbolia nr. 105, Bucureştii Noi, Bucureşti

Centrul de Artă Comunitară Vârsta4 vă invită la:

SHOW DELIVERY

Dacă ai avea şansa să creezi un spectacol pentru doi dansatori, ce i-ai pune să facă?

După două săptămâni de cercetare a dorinţelor şi ideilor rezidenţilor căminului vis-à-vis de un spectacol de dans, Krassen Krastev şi Paul Dunca, coregrafi, prezintă acest show unic.

Concept: Marius Armaşu, Eva Lendvay, Pompiliu Sterian

Coregrafie: Iudith Ardeleanu, Margareta Eschenazy, Lidia Fonea, Virginia Mihăescu

Costume: Iudith Ardeleanu, Tina Grimberg, Eva Lendvay, Udel Nedelcu

Muzică aleasă de: Lidia Fonea, Adelina Klarfeld, Mariette Leonte, Bertha Liebovich, Lazar Grumberg, Mara Nahmanovici, Sorin Steinberg, Eva Szemler

Cu: Paul Dunca & Krassen Krastev

Fotografie: Medicine Madison

Krassen Krastev este al doilea artist în rezidenţă la Centrul de Artă Comunitară Vârsta4. Născut în Bulgaria în 1973, a absolvit Şcoala Naţională de Dans din Sofia. După fondarea primei companii de dans contemporan din Bulgaria, “Amarante Dance Studio”, în 1993, Krassen Krastev îşi continuă studiile la Rudra – Bejart, în Lausanne.  În 1996, devine membru al companiei de dans Linga, ca dansator şi asistent.

În 2002, Krassen Krastev prezintă solo-ul  “Leaning Points” la Festival de la Cité şi la Festivalul Internaţional de Dans din Lausanne. În 2003, 2004 şi 2005 creează pentru Festivalul Les printemps de Sévelin “Hanging Possibilities”, “The Invisible Somehow Someone” şi “Shift_une pièce pas terminée” , lucrări prezentate şi la Platforma de Dans Balcanic în Skopje şi la Red House, Sofia. În 2004, Krassen Krastev este bursier DanceWeb şi lucrează cu Alain Buffard, la piesa “Mauvais genre” la Festivalul ImPuls Tanz. În 2005 începe colaborarea lui Krastev cu Brice Leroux/Continuum vzw  (Brussels), mai întâi ca dansator, apoi şi ca asistent artistic pentru “Quantum”- cvintet şi “Solo # 2-Frequencies”, lucrări create pentru  KunstenFestival des Arts (Brussels) şi Théâtre de la Ville (Paris).

Ultima creaţie a lui Krassen Krastev este solo-ul “Are You Lonesome Tonight?”, prezentat în 2011 la Festivalul Les printemps de Sévelin, în Lausanne, la Volksroom în Brussels, la Platforma de Dans Balcanic, în Ljubljana şi  la Red House, Sofia.

http://www.krassenkrastev.ch/

Centrul de Artă Comunitară Vârsta4 este un spaţiu pilot de promovare a artei comunitare cu persoane instituţionalizate, care îşi propune să schimbe felul în care sunt receptate instituţiile similare în România.

Centrul de Artă Comunitară Vârsta4 vine în continuarea proiectului cu acelaşi nume, dezvoltat de comunitatea căminului Moses Rosen împreună cu echipa tangaProject, din august 2009. Toţi artiştii implicaţi în proiect lucrează pe bază de voluntariat.

Coordonatori Vârsta4: Paul Dunca, Alice Monica Marinescu, Mihaela Michailov, Katia Pascariu, David Schwartz

Parteneri: Căminul „Amalia şi Şef Rabin dr. Moses Rosen”, DASM-FCER

Parteneri media: ArtAct Magazin, Dilema Veche, Modernism.ro, Veioza Arte

Contact: Paul Dunca +40723288739, [email protected], www.varstapatru.blogspot.com