Spectacolul „Supersomething”, în coregrafia lui Cosmin Manolescu, a fost invitat la Festivalul European de Dans din Cipru, și urmează să fie prezentat la Teatrul Rialto din Limassol în data de 8 iunie. Prezentarea spectacolului este susținută de Ambasada României din Nicosia, prin sprijinul Ministerului Culturii din Cipru, organizatorul festivalului.

Dedicat Gabrielei Tudor, „Supersomething” este un spectacol graffiti despre România, dragoste și pierderi dureroase. „Supersomething” a fost creat în 2008 în cadrul proiectului Dans.Dialog inițiat de Cosmin Manolescu și coordonat de Gabriela Tudor, și a avut premiera în iulie 2009. Versiunea actuală a spectacolului îi are ca interpreți pe Mădălina Dan, Paul Cimpoieru și Cosmin Manolescu.

„Supersomething” este o producție a Fundației Gabriela Tudor/ Compania Paradis Serial, realizată cu sprijinul Centrului Național al Dansului, Administrației Fondului Cultural Național și al Programului Cantemir al Institutului Cultural Român.

Cosmin Manolescu este coregraf, performer și manager cultural. Este director executiv al Fundației Gabriela Tudor și al Asociației ArtistNe(s)t – Rețeaua Centrelor de Rezidență pentru Artiști in Romania – rețea fondată de Gabriela Tudor în 2006. Spectacolele sale au fost prezentate cu succes în importante festivaluri și teatre de dans din Amsterdam, Barcelona, Bassano del Grappa, Beirut, Bremen, București, Dublin, Florența, Liverpool, Lyon, New York, San Diego, Paris, Porto, Roma, Rotterdam etc. În 2005 Societatea Autorilor și Compozitorilor Dramatici din Paris îi acordă premiul „Nouveau Talent Choregraphie” pentru spectacolul „Paradis Serial” și proiectul „Don’t Ask the Blond”. Cosmin Manolescu a jucat un rol important în crearea Centrului Național al Dansului București.


Compania Paradis Serial
[email protected]