Ciclofest, primul festival dedicat în exclusivitate bicicletei, se lansează în această vară cu prima ediție, în spațiul de la Atelierul de Producție. Organizat de Portocala Mecanică și Atelierul de Producție, festivalul se derulează pe parcursul a trei zile (3, 4 şi 5 iunie). Din line-up-ul primei ediții nu lipsesc proiecțiile de filme cu și despre biciclete, concertele, petrecerile, precum și o secțiune cu proiecte venite din partea participanților.

Timp de trei zile, Atelierul de Producție se va transforma într-un spaţiu unde artişti contemporani vor construi în direct, în faţa publicului, sculpturi create din părţi de biciclete. Decorul este întregit de o expoziție de biciclete custom made, fiecare cu povestea și personalitatea ei unică. Modelele unicat vor fi aduse în spațiul de la Atelierul de Producție de Molto Velo, Perpetuum Cycle, Nomad Studio și alți constructori talentați.

Pentru prima ediţie de Ciclofest, am pregătit şi premiere: una dintre ele este crearea primei biciclete “cu etaj” din Bucureşti – tall bike – realizată chiar în timpul festivalului de sculptorul Cătălin Oancea şi mecanicul Ionuț Leontie.

O altă premieră pentru spațiul bucureştean este bike polo, un joc velo urban care face valuri în marile capitale ale lumii de vreun deceniu, și care va însufleţi în curând şi Bucureştiul. Jocul implică crose (mallets), o minge, două echipe de câte trei biciclişti, două porţi şi mult, mult echilibru.

Pentru ca totul să fie documentat şi să se păstreze, pe tot parcursul festivalului, fotograful Cristian Vladoaica va încerca să capteze povestea bicicliştilor şi  bicicletelor care participă la Ciclofest într-un singur cadru – un Puor-Trait.

Bikeri talentați precum Doru Popescu (Perpetuum Cycles) și Sorin Lupu (Molto Velo) vor face tot posibilul să ne demonstreze în cele trei zile de festival că gravitația e doar o părere chiar și pe bicicletă. Serile și nopțile festivalului sunt rezervate petrecerilor și concertelor.

Vă așteptăm să ne arătați cum știți să desenați o bicicletă pe un perete alb, apoi să vedeți cum ar fi trebuit de fapt să vă iasă, pentru că vom aduce și artiști care să picteze un perete al Atelierului în timp real, sub ochii tuturor!

Cele trei zile de festival vor fi animate și de muzica bună servită de Sharky, Charlie Dundeen, Heion, Hoții de biciclete și alții.

Intrarea este liberă, detaliile sunt pe www.ciclofest.ro.