In premiera in Romania, lampile din portelan pictat manual semnate Ana Wagner

In luna mai 2011, Atelierul de creatie Wagner lanseaza o colectie de obiecte unicat – corpuri de iluminat din portelan pictat manual.

Noua colectie intitulata “Photophore – lumina din portelan” este semnata de Ana Wagner, co-fondator al marcii “Wagner Arte Frumoase si Povesti”.  Lampile- fantezie, dispuse in  forme insolite, compun colectia “Photophore”.

Expozitia contine 16 piese. Fiecare dintre ele este un unicat pictat si asamblat manual.

Conceptul inedit al pieselor de iluminat se bazeaza pe transformarea sensului obiectelor . Ceainicul, carafa, supiera sau cescuta din portelan fin decorat cu povesti si peisaje din lumea fantastica a Anei Wagner au devenit veioza, lampadar sau tablou care emana lumina prin intermediul portelanului translucid. Aceasta calitate spectaculoasa  a portelanului a stirnit imaginatia artistei care a transformat  orice piesa din portelan  de pe masa sa de lucru in obiect  datator  de lumina, obiect  fotofor.

Ritmurile, asocierile de materiale nobile (portelanul, alama, esenta de lemn exotic, dantele flamande) si armoniile obtinute in urma acestui joc cu formele decorate minutios ridica piesele de iluminat din portelan la rangul unor adevarate lucrari de arta. Portelanul  cu povesti  este, ca de obicei, vedeta  unei colectii Wagner,  dar de data aceasta el dobindeste sensuri noi, iesite din tipare.

“Spiritul ludic m-a facut sa creez, poate, cea mai surprinzatoare expozitie personala de pina acum. Am fost atrasa de lumina ce transpare prin portelanul decorat  si, datorita ei, desenele si povestile mele capata un alt aer, parca de mister.  Este ceva nou pentru mine.  Jocul cu tot soiul de forme si materiale fine  mi-a facut o imensa bucurie pe care sper ca publicul sa o simta in lucrarile mele.  Asteptam cu nerabdare sa le dezvaluim  vizitatorilor noile creatii.“ spune Ana Wagner

Colectia va putea fi vizitata in perioada 27 Mai – 1 Iunie in lounge-ul hotelului Intercontinental etajul 21, mai apoi regasindu-se in locatiile Wagner in bdul Carol 39 Magazin Wagner Arte (zona Armeneasca) si Maison de la Porcelaine din str. Dr. Staicovici 19 (Cotroceni).

______________________________________________________________________________

Ana Wagner este creatoarea marcii «Wagner – arte frumoase si povesti» si co-proprietara manufacturii  si magazinului Wagner din Bucuresti. Conduce o echipa de 5 artisti, absolventi de Arte Frumoase.

Este absolventa Academiei de Arte Plastice din Bucuresti si a urmat cursuri de specializare in domeniul gravurii  si al picturii pe portelan in Budapesta si Barcelona, respectiv in Paris. A studiat in detaliu tehnica picturii pe portelan peste glazura  la manufacturile de portelan de la Sevres si Limoges prin vizite repetate in muzeele si atelierele de creatie ale acestor faimosi producatori de portelan.

Ana Wagner a avut expozitii personale si de grup atit in Romania cit si in orase ale Europei. In citeva din aceste evenimente, a colaborat sau a avut ca parteneri, marci de renume mondial ca Vileroy & Boch.

In anii 2009 si 2010 Ana Wagner a avut ca invitat special in atelierul sau, un mare artist contemporan roman, Stefan Caltia . Aceasta colaborare se concretizeaza printr-o expozitie de portelan pictat manual , semnata Stefan Caltia ce are loc la galeria Posibila din Bucuresti. Acest eveniment face parte dintr-un proiect in care vor fi invitati in fiecare an, cite un artist sau designer de renume din Romania, sa creeze o colectie inedita de portelan pictat manual asa cum fac si marile manufacturi europene de portelan.