Un artist – două tablouri

Grădinile pictorilor impresioniști

Locul de desfăşurare: Librăria Cărturești, galeria ”La nuiele” din Muzeul Țăranului Român

Durata şi orar: 29 mai – 19 iunie, duminica, de la 11:00 (pe 12 iunie intalnire la StreetDelivery)

Grupul ţintă: – vârsta minimă 4 ani, ne adresăm copiilor preşcolari şi din clasele primare

În iunie demarăm un nou proiect pentru copii, de data aceasta pășind cu totul în lumea istoriei artei, în atmosfera pictorilor impresioniști: Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Berthe Morisot, Alfred Sisley.

Pretextul pe timpul verii este o călătorie în grădinile, parcurile, peisajele ilustrate de ei pentru a  realiza un dialog interactiv pe baza tablourilor și a ne familiariza cu o scurtă poveste a vieţii şi carierei artistice a unor pictori de renume. Mai întîi vom prezenta și explica, încurajând exprimarea liberă a copiilor, după care vom încerca să reproducem anumite motive, elemente,  să modelăm, să realizăm colaje.

Atelierul se dorește și un exercițiu de memorie vizuală cu capodopere din istoria artei universale, dar urmărim să le dezvoltăm celor mici creativitate și abilitățile artistice, încercînd să îi încurajeze să picteze în stilul impresioniștilor.

Pentru detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactaţi cu numele şi vârsta copilului la [email protected] și [email protected] . Există posibilitatea participării la toate cele 4 întâlniri (130 Ron) sau numai la unele (40 Ron, condiția este de a ne anunța cel târziu în miercurea dinainte de întâlnire).  Materialele de lucru rămân în posesia dvs. și prezentările vă sunt transmise pe e-mail. În cazul în care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru că materialele de lucru și chiria se achită din timp. Costul de 130 Ron pentru modulul lunar se poate achita în contul deschis la Banca Transilvania sucursala Obor RO83BTRL04401201834602xx pe numele Oana Marinache. Inscrierile se incheie pe data de 27 mai 2011.

Acesta este un proiect al Asociației Istoria Artei și este susținut de Oana Marinache. Mai multe detalii despre atelierele viitoare la http://istoriaarteipentruceimici.blogspot.com/