„ICR goes Underground“

Dezbateri şi jazz alb la Festivalul „Club A“

Institutul Cultural Român continuă seria de evenimente „ICR goes Underground“ cu două dezbateri şi un concert Blazzaj. Evenimentele sunt organizate în cadrul celei de-a şaptea ediţii a Festivalului „Club A”, desfăşurat în perioada 13-18 mai 2011 în Centrul Vechi al Capitalei.

Vineri, 13 mai 2011, ora 18.00, la Cafeneaua Culturală Club A amplasată în aer liber, pe strada Lipscani, va avea loc dezbaterea „Avangarda românească ajunsă pe drumuri”. Criticul de artă Erwin Kessler va prezenta volumul trilingv Culorile avangardei. Arta în România 1910-1950 (franceză-spaniolă-italiană, Editura ICR, 2009).

O întâlnire interactivă este programată marţi, 17 mai 2011, de la ora 18.00, la Cafeneaua Culturală Club A. Intitulat „România în ochii străinilor. Traducere la prima vedere”, experimentul va reuni tineri poeţi români şi traducători din Spania, Polonia, Chile, Germania, care vor încerca să traducă, la prima vedere, din textele celor dintâi.

În ultima seară a Festivalului, Institutul Cultural Român organizează un concert acid-jazz susţinut de trupa Blazzaj. Miercuri, 18 mai 2011, de la ora 18.30, muzicienii timişoreni vor urca pe scena amplasată la intersecţia dintre străzile Lipscani şi Carada.

Totodată, în fiecare dintre cele şase zile de festival, Institutul Cultural Român va fi prezent în Centrul Vechi al Capitalei cu proiecţii, dar şi cu un stand de unde cei interesaţi pot achiziţiona cele mai noi volume apărute la Editura ICR.