Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal / OFFICE EXHIBITIONS

OAMENI ŞI  REVOLUŢII

Curatori: Barbara Rosenegger-Bernard, Anna Soucek, Jan Tabor, 4AM Brno

14 mai  – 25 iunie 2011

vernisaj, sâmbătă 14 mai, orele 17.00

Sibiu, str. Tribunei, nr. 6

orar de vizitare: luni – vineri, 12.00 – 17.00

Oameni şi revoluţii este  o expoziţie care analizează mediul artistic, cultural, politic, alături de procesul schimbărilor sociale din Europa între 1943 şi 1967. Experţi din Austria şi România vor contribui la trasarea dinamicii sociale din perioada de după cel de-al Doilea Război Mondial până la instaurarea la putere a lui Nicolae Ceauşescu.

La discuţii vor participa: Barbara Rosenegger-Bernard cu o prezentare despre proiectele arhitectei Margarete Schütte-Lihotzky, Abbé Libansky, care va vorbi despre felul în care arta propagandistică a furat ideile artei moderne, Anna Soucek cu prelegerea Rebellen auf Wellen (Rebeli pe valuri), Jan Tabor va dezbate soarta poziţiilor artistice de stânga în Cehoslovacia, cu focus pe personalitatea Miladei Horakova.

Oameni şi revoluţii face parte din proiectul Artă şi Eliberare. Europa 1943 – 1967 care va fi expus integral la Künstlerhaus din Viena în 2012; proiectul este organizat în colaborare cu forumul pentru arhitectură experimentală/ mq quartier 21, Künstlerhaus Viena, Forum pro architecture a media Brno şi este susţinut de bm:ukk.kunst.

OFFICE EXHIBITIONS este o platformă de expoziții și circular lectures care se desfășoară în biroul curatorilor Liviana Dan și Anca Mihuleț.