Institutul Cultural Român vă invită luni, 16 mai, de la orele 18 în lumea carnavalului veneţian, odată cu vernisajul celei de-a noua expoziţii de fotografie semnate Iulian Ignat. Cele 30 de fotografii în alb şi negru realizate la ediţiile din 2008 şi 2010 vor fi expuse la sediul ICR din Aleea Alexandru până în data de 30 mai.

De ce o nouă expoziţie despre cel mai faimos eveniment cultural de stradă al Europei? „Într-o zi cu soare de carnaval, Venezia poate fi considerat cel mai frumos oraş din lume”, spune autorul fotografiilor, „Dar nu despre frumuseţea măştilor şi a clădirilor este vorba în această expoziţie. În zilele carnavalului, Venezia este o altă lume, în alt timp. Fotografiile mele încearcă să surprindă un crâmpei din emoţia, exuberanţa, din misterul şi din veselia ce înconjoară acest oraş legendar în care milioane de oameni din întreaga lume intră în acelaşi joc.”

Începând din ziua vernisajului, pe site-ul autorului, la rubrica News, puteţi citi o scurtă istorioară legată de fiecare din fotografiile prezentate în expoziţie.

http://www.iulianignat.ro/news/