În perioada 3 – 5 mai 2011, Karen Rann (artist vizual, Marea Britanie) şi Vanda Maria Sturdza (Scenograf ) au organizat la Cărtureşti, Str. Arthur Verona 13-15, o serie de workshopuri în cadrul proiectului european “Artists in Creative Education” (AICE). Cele două artiste au lucrat timp de 3 zile, cu studenţii de la U.N.A.T.C şi cu elevi din şcolile bucureştene, la realizarea unei instalaţii tridimensionale care explorează tema creativităţii şi a legăturii dintre creativitate şi învăţământ.

Instalaţia realizată în timpul workshopurilor precum şi alte proiecte vor putea fi văzute până pe 15 mai în cadrul expoziţiei “Imagination”, ce va avea vernisajul vineri, 6 mai 2011 orele 17.00 la Cărtureşti Verona

“Artists in Creative Education” organizează parteneriate între şcoli şi artişti, în urma studiilor care arată că  învăţarea prin artă sporeşte rezultatele bune în educaţie. Acest model se practică în Europa de vest de ani de zile şi funcţionează cu succes în şcolile din Marea Britanie, Austria, Suedia şi Olanda. În prezent  alte cinci ţări din Europa centrală şi de est, printre care şi România, se alatură acestui demers. La finalizarea proiectului “Artists in Creative Education” va fi publicat un ghid transeuropean pentru artiştii dornici să colaboreze cu şcolile.