Voluntari pentru Idei și Proiecte România se pregătește de cea de-a noua ediție Studentul Anului, competiție care premiază studenții de performanță, cu calități și aptitudini remarcabile. Anul acesta, pe lângă Economie, Arhitectura, IT, Jurnalism și Comunicare, va fi reintrodusă și categoria de Medicină.

Participanții vor trebui să rezolve teme specifice pentru fiecare categorie,  urmând ca lucrările să fie evaluate de jurii de specialitate. În realizarea clasamentului final va conta și experiența extra-curriculară a candidaților pentru titlul de „Studentul Anului 2011”.

Ediția din acest an își propune să mai crească puțin. Cei 25 de finaliști ai celor 5 categorii sunt invitați la București cu trei zile înainte de Gala Studentul Anului, zile în care vor participa la trainguri și workshopuri pentru dezvoltare personală, vor lua parte la dezbateri (mese rotunde) și vor avea șansa de a petrece mai mult timp alături de persoane cu care împărășesc viziuni, preocupări și interese.

Studenţii care îşi doresc să aplice la una din cele cinci categorii de concurs de anul acesta, au acum mai mult timp să rezolve aplicaţiile. Întrucât temele de concurs pentru anumite categorii au fost anunţate de curând, termenul de predare se prelungeşte de la cel iniţial, 19 aprilie, la termenul nou –  27 aprilie 2011.

Temele se găsesc pe site-ul www.studentulanului.ro şi pot fi trimise până la data de 27 aprilie, ora 23:59.

Premiul pentru locul I la Arhitectură este de 2000 de euro, oferit de Fundaţia „Dinu Patriciu”, 2000 de euro pentru Economie din partea de Capital Partners, 1000 de euro pentru Medicină, categorie susţinută de Regina Maria şi premii în valoare de 2000 de euro pentru IT din partea Total Soft şi Jurnalism şi Comunicare, din partea Forbes – Adevărul Holding.

Aplicaţiile vor fi jurizate de membrii specializaţi, care vor decide câştigătorii de anul acesta. Aceştia vor fi anunţaţi telefonic pentru a participa în cadrul Galei de premiere ce va avea loc în Bucureşti, pe 11 mai.

Studentul Anului este ocazia de a face pasul în față și de a spune “Eu merit!”. Un merit, o competiție, o șansă, un motiv – spune-i cum vrei. În final, scopul este același – să “Fii diferit prin excelență!”. Tu accepți provocarea?

Carevasăzică, din nou!

Ziarul Carevasăzică, publicație a Voluntari pentru Idei și Proiecte România, îşi ascute creioanele şi îşi scufundă peniţele în cerneală pentru un nou număr de succes.

Conceptul celui de-al doilea număr este “joc şi joaca”, iar în jurul lui se învârte și concursul pe trei categorii: articol, design şi fotografie. De aici lăsăm imaginaţia să zburde: de la copilărie la maturitate, de la jocurile atât de îndrăgite de toţi până în prezentul aglomerat. Imaginaţia nu cunoaşte limite, nici jocurile. Însă putem stabili un reper în cele mai cunoscute jocuri (leapşa, alergatea, pititea, baba oarba, ţară, ţară vrem ostaşi etc.) în jurul cărora se pot construi cele mai fanteziste întâmplări şi cele mai neaşteptate situaţii (de cine sau de ce ne “pitim” în prezent; cine este “baba oarba”; cui i-ai da “leapșa”?).

Imaginaţia ta va fi răsplătită cu premiile puse la bătaie astfel: burse Fundația Calea Victoriei și IQads Kadett, loc de cinste în ziar și o expoziţie pentru câștigătorii de la categoriile de design şi fotografie. Trimite lucrarea sau întrebările tale la [email protected], până pe 27 aprilie. Articolele nu trebuie să depășească două pagini (Times New Roman, 12, spațierea rândurilor la 1,5), iar ilustrațiile și fotografiile trebuie să aibă o rezoluție cât mai bună. Și dacă nu vă prinde inspirația de data asta, intraţi pe pagina Carevasăzică, http://www.facebook.com/carevasazica.vip și urmăriți viitoarele concursuri.

Primul număr Carevasăzică se poate citi la http://issuu.com/vip_romania/docs/carevasazica_1 .

Carevasazică este o publicație VIP România, gratuită, venită de la studenți, pentru studenți, ce urmează a lansa cel de-al doilea număr în luna mai a acestui an. VIP este o organizaţie non-guvernamentală, non-profit, bazat pe voluntariat şi alcătuită exclusiv din studenţi. De 12 ani organizează anual peste 10 programe şi proiecte de dezvoltare personală pentru studenţii şi masteranzii din România, programe susţinute de companii, mass-media şi statul român.

Susține activitatea Modernism.RO printr-o donație.