Livingstone, Zambia, Africa

fotoreportaj Lucian Muntean

In apropiere de orasul Livingstone din Zambia se afla Cascada Victoria, principala atractie turistica din Zambia. Cascada este declarata monument din patrimoniu UNESCO, unul din cele sapte minuni ale lumii. In timpul sezonului umed fluviul Zambezi are un debit de 500 milioane de litrii de apa pe minut, iar vaporii de apa se ridica la cateva sute de metrii in aer. Cascada se afla la granita Zambiei cu Zimbabwe.

Podul din aval de Cascada Victoria, a fost construit in doar 14 luni si inaugurat in 1905. Are o lungime de 198 m si o inaltime de 128 m. Podul are singura cale refata dintre Zambia si Zimbabwe.

Chef Makuni Village, este un sat la cativa kilometri de Cascada Victoria, in imediata vecinatate a Parcul National Mosi-Oa-Tunya.

Localnicii din satul Chef Makuni Village traiesc de pe urma turismului, din vanzarea obiectelor traditionale din lemn. Acestia creaza obiecte decorative foarte diverse sculptate in lemn sau impletite din ierburi. Pe langa faptul ca sunt buni artisti sunt si excelenti comercianti.

vezi seria completa de fotoreportaje:

http://www.lucianmuntean.ro/fotoreportaj/83/Zambia.htm

http://www.lucianmuntean.ro/fotoreportaj/82/Zambia_Cascada_Victoria.htm

http://www.lucianmuntean.ro/fotoreportaj/81/Zambia_Safari.htm

http://www.lucianmuntean.ro/fotoreportaj/80/Zambia_Raul_Zambezi.htm