Muzeul de Artă Cluj-Napoca, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, în colaborare cu Institutul Polonez București vă invită miercuri, 6 aprilie 2011 orele 18.00 la vernisajul expoziției de pictură „Viatoris” a artiștilor Serge Vasilendiuc și Piotr Jargusz.

Viatoris în traducere din latină înseamnă: călător, drumeț, dar și curier, și vestitor. „Viatoris” e și titlul expoziției care se va deschide la Muzeul de Artă Cluj-Napoca sub auspiciile Institutului Polonez din București. Expoziția este semnată de doi autori: Piotr Jargusz și Serge Vasilendiuc; doi artiști aparent diferiți, care expun sub același titlu, fascinați de aceeași idee comună. Ideea drumeției, peregrinării, schimbării, temporalului… De înțelesul metafizic pe care îl exprimă termenul Viatoris.

Piotr Jargusz, născut în anul 1960 la Cracovia (Polonia), este pictor și profesor la Facultatea de Arte a Universității din Cracovia. A realizat peste 60 de expoziții personale și a participat la peste 100 de expoziții de grup în Polonia și în străinătate. În anul 2001 a fost decorat cu Medalia de Argint a Ministerului Educației Naționale din Polonia.

Serge Vasilendiuc, născut în anul 1972 la Bălți (Moldova), locuiește în prezent la Cracovia. Absolvent al Academiei de Arte din Iași este autorul a 12 expoziții personale și a participat la peste 30 de expoziții de grup în Polonia, România, Ungaria, Germania și Danemarca. A primit premiul onorific al Uniunii Artiștilor Plastici din Polonia în anul 2010.

Expoziția va fi deschisă în perioada 6 aprilie – 8 mai 2011. Parteneri media: Radio România Cultural, 24-FUN, Radio Cluj, TVR, Observator Cultural, ArtAct Magazine, Szabadaság, Făclia, Krónika, Zile și nopți.