Galeriile de Artă ale Centrului de Studii Europene Iași– U.A.I.C. vor găzdui în perioada 1 – 15 aprilie 2011 un nou eveniment înscris în registrul artelor vizuale ce o va avea ca invitată de onoare pe artista Mădălina Berzentu.

În contextul evenimentului, artista Mădălina Berzentu prezintă publicului o selecție de lucrări reprezentative  reunite în cadrul expoziției personale de artă textilă.

Expoziţia îşi propune să deschidă noi orizonturi privitorilor prin rafinametul creațiilor, diversitatea demersurilor artistice și a surselor de inspirație. Originalitatea creațiilor artistei interogează ultimele tendințe din arta textilă fiind formulate într-o dimensiune catalizatoare a artei moderne.

Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Europene Iași- U.A.I.C. în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.

Organizatorii

Conceptul expoziției

Lucrarea-concept asociază ideea unei compoziții, privită ca o ipoteză de lucru, de asumare sau reținere față de polisemantismul interpretărilor. A ajunge la abstract este soluția antinarativă a viziunii, unde suportul textil permite accesul la geometrii inefabile. Structura materiei se spiritualizează și produce inevitabile introspecții.

Ideea fluidității, a curgerii face ca mobilitatea formelor textile, țesute sau marcate de suprafețe de materie, să devină un fel de colaje a caror volumetrie induce ideea de armonie a ansamblului.

Privitorul este invitat să participe la un dialog interactiv cu imaginea.

Mădălina Berzentu