Bucureşti // Sâmbătă, 23 martie 2011, se lansează Decât o Revistă #5: Metamorfoză, de la ora 22:00, la Opera Naţională Bucureşti, într-un eveniment organizat împreună cu ShortsUP.

Tema DoR #5 este Metamorfoză – prima temă declarată –, rafinată după ce ne-am jucat cu termeni ca reinventare, schimbare, actualizare, transformare. Toţi buni, niciunul capabil să transmită neliniştea pe care o induce metamorfoza.

Printre metamorfozele din acest număr se află povestea unei tinere diagnosticate cu cancer la sân şi a alegerilor pe care le face în încercarea de a se vindeca; sintetizarea uneia dintre cele mai incredibile schimbări de destin văzute în România, cea a colajistului Ion Bârlădeanu, şi a conflictelor ce i-au urmat; legenda unui apartament devenit teatru; soarta unui cartier îngropat în moloz de dragul modernizării; eseul personal al unei femei pe care tata şi-ar fi dorit-o băiat. De asemenea, am investigat şi cuvântul fierbinte din titlul revistei, decât, prilej pentru a discuta schimbările limbii şi disponibilitatea noastră de a le accepta sau de a le refuza, cu riscul de a ne lua prea în serios.

Pe Ana Ularu ne-o doream de mult pe copertă. Pictorialul lui Alex Gâlmeanu e tot un fel de metamorfoză, cea a relaţiei fotograf – subiect – aparat. Ana şi Alex s-au fotografiat fără echipă, lumini sau machiaj. Au fost doar ei doi, vreo şapte ore în redacţia DoR, încercând să răspundă la o întrebare simplă: te poţi împrieteni cu aparatul foto?

Biletele pentru lansare se pot cumpăra în avans de pe eventim.ro, sau în seara evenimentului – acestea din urmă vor include un exemplar DoR #5.

O altă noutate sunt abonamentele DoR sunt mai rentabile şi contribuie la susţinerea jurnalismului independent. Detalii aici: www.decatorevista.ro/abonamente-dor

DoR #5 va fi disponibil în librăriile Cărturești, Inmedio, Anthony Frost. Pentru alte puncte de distribuție în București și în țară, vizitați  www.decatorevista.ro.