25 de ani de expoziţii artistice la Negreşti

În ziua de vineri, 25 martie 2011, la ora 17 va avea loc vernisajul expoziţiei anuale  de artă contemporană ART BUNAVESTIRE. Se împlinesc 25 de ani de la constituirea grupului de artişti plastici de la Negreşti, iar organizatorii s-au pregătit în chip special să marcheze această aniversare.

Va fi editat un album-catalog de ţinută, un afiş şi un banner aniversar. După ce ediţia precedentă a fost una numai a negreştenilor, ediţia aceasta revine la cuprinderea naţională obişnuită din 2006 încoace.
Grupul de artişti de la Negreşti este format acum din zece membri: Andrei Florian, Ioan Gozman, Ion D. Ion, Dorel Petrehuş, Andrei Pirogov, Corneliu Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop-Vereta, Iosif Şaitoş şi Mircea Vaida.

Alături de negreşteni, pe simezele şi în spaţiile Galeriei de Artă „Dr. Mihai Pop” de la muzeul negreştean expun invitaţii Zamfira Bârzu din Iaşi, Iosif Ştefan Tasi şi Ştefan Călărăşanu din Timişoara, Vasile Tolan şi Dan Munteanu din Bucureşti.

De organizarea expoziţiei se ocupă o echipă curatorială condusă de dr. Tiberiu Alexa şi din care mai fac parte dr. Ioan Anghel Negrean şi Dorel Topan, toţi de la Muzeul de Artă „Centrul Artistic” Baia Mare.
Ca de obicei ne aşteptăm la o numeroasă participare din partea publicului local, dar şi a iubitorilor de artă din Satu Mare, Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei.

R. Vârnav