ROKOLECTIV
FESTIVAL DE MUZICA ELECTRONICA SI ARTE CONEXE
14-17 APRILIE 2011// MNAC Bucuresti

Cea de-a sasea editie a festivalul Rokolectiv de muzica electronica si arte conexe va avea loc intre 14 si 17 aprilie la MNAC (Muzeul de Arta Contemporana) si va cuprinde concerte, performance-uri, instalatii si proiectii de film. Programul de anul acesta este facut sa bantuie cele mai placute vise si cele mai dark cosmaruri, osciland schizoid intre beat-uri exaltant optimiste si performance-uri horror difuze.

Zombie Zombie se intorc la Bucuresti cu un nou show inspirat de John Carpenter, la fel si Jimmy Edgar, cu ultimul sau album, XXX. Membrii trio-ului austriac Elektro Guzzi sunt chemati sa faca ce stiu ei mai bine: techno instrumental in formula clasica de rock, cu bass, chitara si tobe.

Isolée, revine in lumina reflectoarelor ca urmare a lansarii unui nou album la labelul lui DJ Koze, Pampa, in timp ce canadianul The Mole si Jozif de la prolificul label Wolf & Lamb vor asigura portia de beat-uri calde de dans. Producatorul roman cu nume de poveste, Petre Inspirescu, va avea si el o aparitie speciala la editia de anul acesta.

Seria de performance-uri din a treia zi a festivalului include setul horror cult al duo-ului din Manchester, Demdike Stare, ca si experimentele noise amorfe ale intens aclamatului artist newyorkez Daniel Lopatin aka Oneohtrix Point Never. Festivalul e programat sa se incheie cu prestatia teatrala a lui Max Tundra. Adorate de o mana de fani devotati, dar pe undeva prea excentrice pentru consumul de masa, show-urile pe care Ben Jacobs le face sub numele de Max Tundra sunt dense, hiperactive si obsedate de melodie.

Editia actuala a Rokolectiv aduce pe scena si nume mai putin cunoscute: artistul spaniol Hyperpotamus care va performa acapella la patru microfoane si o pedala de loop, revelatia bucuresteana Montgomery Clunk sau debutul european live al lui Salva, un talentat producator din San Francisco.

Staalplaat Soundsystem, Feedbacksociety si Jonas Vorwerk intregesc programul cu instalatii/performance-uri, la fel si expozitia solo a artistului elvetian Zimoun, castigator al unui  premiu Ars Electronica anul trecut, programata sa deschida festivalul pe 14 aprilie, in sala de marmura a MNAC-ului.

Digi-pop-prog, deep bass, loop-uri dark, voci infundate, linii melodice infectioase si filtre psihedelice, iata doar cateva din cuvintele-cheie ale editiei din acest an. Totusi ele pot deveni redundante in contextul festivalului, de vreme ce majoritatea artistilor invitati sunt bine antrenati sa scape din capcanele categorisirilor de gen.

mai multe detalii in curand pe www.rokolectiv.ro sau pe facebook event

pass-uri pe 3 zile aici

………………………………………

Program:

14.04 / 19h30/ MNAC

Prepared DC-Motors, Cardboard
Zimoun in collaboration with Hannes Zweifel
vernisaj

15.04/ 22h30/ MNAC

Staalplaat Soundsystem presents Yokomono [Nl], 

Montgomery Clunk [Ro]

, Elektro Guzzi [A]
, 
Isolee [De], 

Petre Inspirescu [Ro]

16.04/ 22h30/ MNAC

Hyperpotamus [Es], 

Zombie Zombie plays John Carpenter [Fr]

, Jimmy Edgar [US]
, 
jozif [Uk]

, The Mole [Ca]

17.04/ 20h00/ MNAC

Feedbacksociety presents Quadra TV [Nl]

, Oneohtrix Point Never [US]
, Demdike Stare [UK], 

Salva [US]

, Max Tundra [UK]

……………………………..