“DESTINE”, EXPOZIȚIE DE GRAFICĂ

Vă invităm joi 24.03.2011, ora 18.30, la galeria Anaid Art Gallery, strada Slobozia, nr. 34 la vernisajul intitulat “Destine” pentru a păsi împreună într-o lume a imaginilor şi a poveştilor.

“Destine“ este o expoziţie realizată cu lucrările cursanţilor de la pictură, din Centrul de dezvoltare şi creaţie pentru copii şi adulţi. Scopul nostru este de a dezvolta inteligentele multiple prin artă şi are la bază teoria lui Howard Gardner care susţine că toate fiinţele umane au inteligenţă multiplă.

S-au ales cele mai bune lucrări ale cursanţilor, cu vârste şi preocupări diferite care au fost pentru prima dată antrenaţi să descopere „capacitatea de a gândi în imagini şi reprezentări”.

“Tehnicile folosite sunt legate de culoare şi grafică ( creioane colorate, acrilic, creion) şi este interesant cum oameni neartişti pot răspunde atît de plastic şi ingenios unor teme abordate în succesiunea anilor în artă.
Temele ajută la îmbunatăţirea memoriei vizuale, antrenarea atenţiei şi observaţiei, dar şi a imaginaţiei şi puterii creatoare. Ele urmăresc impunerea propriei trăiri (a cursantului), în egală măsură-dezvoltarea unui limbaj plastic şi lingvistic prin interpretările pe care le dă fiecare dintre cursanţi.”
Corina Vasile grafician si pedagog

Evenimentul este întregit de Cristina Preda, care are  14 ani şi scrie  poveşti pentru copii. Vă asteptăm ca alături de încântarea vizuală a lucrărilor să ascultăm împreună o poveste aşternută pe hartie din sufletul Cristinei, interpretată de actriţa Valentina Zaharia, pedagog în cadrul Centrului de dezvoltare şi creaţie pentru copii şi adulţi. Ultimele poveşti ale Cristinei sunt strânse pentru a apărea înt-o carte unde cursanţii de la pictură  realizează ilustraţia , exprimând astfel în imagini conţinutul poveştilor.

In timpul vernisajului vor fi interpretate fragmente din lucrări semnate de G. Enescu la flaut şi J.S. Bach la vioară.

“Destine”…pentru că destinul ne-a adus împreună!

Expoziţia va fi deschisă publicului în perioada 24 martie – 31 martie 2011, şi va putea fi vizitată de luni până sâmbata in următorul interval orar:

Luni – Vineri 11:00 – 19:00

Sâmbata 10:00 – 18:00.

Pentru mai multe detalii va stam la dispozitie:

Persoane de contact: Laura Busuioc si Sorin Neacsu: 0726536678.

Centrul de dezvoltare şi creaţie pentru copii şi adulţi,

Adresa: Strada Batiştei, nr.1-3, langă hotel Intercontinental.

Telefon: 0726536678

E-mail: [email protected]; [email protected]

Site: www.sincretismulartelor.ro