Simezele Galeriei de Artă “Ion Neagoe” – C. C. D. Iași găzduiesc în perioada 9 – 19 martie expoziția intitulată „Simbol”.

În cadrul expoziției personale, artista Raluca Hreniuc propune publicului un portofoliu impresionant cu lucrări de sculptură și grafică.

Evenimentul este organizat de Casa Corpului Didactic Iaşi în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.

Expoziția va fi deschisă în perioada 9 – 19 martie 2011 și poate fi vizitată de luni până vineri între orele 9 – 17.

Director C.C.D. Iași,

Profesor Lidia Andronache

Conceptul  expoziţiei “Simbol”

La început de primăvară, de renaștere, în lună de sărbătoare a femeii, expoziţia “Simbol” reuneşte o serie de lucrări ce caută, în linie și formă, întoarcerea la esența creației.

Spontaneitate, curățenie, feminitate sunt probabil primele impresii pe care le lasă vizionarea suitei de lucrări expuse, însă, o trecere în revistă a unor lucrări grafice precum “Puritate”,“Sfiiciune”,“Eva” sau “Mister ”, ne conduc discret într-o lume pe care uneori, prinși în vârtejul intereselor cotidiene, uităm să o simțim. “Declarație”, “Dans”, “Iubire”, au menirea de a transporta, în ritmuri puternic expresive, privitorul într-o zonă a meditației, acolo unde lumile fizice și astrale își pierd contururile. Astfel expoziția devine o invitație la a privi dincolo de forme și de aparențe, de a pluti pe aripi de limbaj plastic spre un simbol al simțirii pure.

Raluca Hreniuc