ArCuB – Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti organizeaza in perioada 21 martie – 6 mai un proiect de dans contemporan condus de coregraful Cosmin Manolescu. Proiectul 6 mai este deschis participantilor de orice varsta si pregatire profesionala, spectatori, participanti la cursuri de dans, tineri dansatori si coregrafi, si este realizat cu ocazia Zilei Internationale a Dansului.

Proiectul  le ofera in mod gratuit celor interesaţi posibilitatea de a descoperi dansul contemporan şi de a participa in mod direct la realizarea unui spectacol, care va avea loc in data de 6 mai. Pe parcursul lucrului vor fi abordate diferite tehnici de relaxare a corpului, yoga si exercitii de improvizatie.

Pentru inscrieri doritorii sint invitati sa trimita o scurta motivatie de participare, un CV si trei cuvinte care ii reprezinta la adresa  [email protected]. Inscrierile sunt deschise pana la data de 18 martie. Selectia a 10 interpreti se va realiza pe baza unui atelier-auditie ce va avea loc intre 21-22 martie, intre orele 19.00-22.00. Repetitiile pentru spectacol vor avea  loc in 26-29 aprilie si 2-6 mai, intre orele 19.00-22.00. Singura conditie de inscriere este ca doritorii sa fie disponibili pentru intreaga perioada de repetitii, nu se accepta participarea partiala la programul propus. Repetitiile si spectacolul vor avea loc la sala ArCuB, in strada Batistei nr. 14 (vis-a-vis de Ambasada SUA).
Cosmin Manolescu este coregraf, performer si director artistic al Companiei Paradis Serial (fosta companie DCM). In 1997, impreuna cu Gabriela Tudor a infiintat Fundatia Proiect DCM (in prezent Fundatia Gabriela Tudor), care a jucat un rol important in dezvoltarea dansului contemporan in Romania si in crearea Centrului National al Dansului din Bucuresti.

ArCuB – Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti deruleaza programe si proiecte cu caracter cultural, artistic si educativ: teatru, dans, arte vizuale, muzica, tiparituri. www.arcub.ro

6 mai este un proiect artistic produs de ArCuB si conceput de Compania Paradis Serial / Fundatia Gabriela Tudor in cadrul programului Dans.Acces initiat in 1998 de Gabriela Tudor. Lansat la inceputul lui 2010, proiectul este realizat in legatura cu Anul European al Voluntariatului.

Compania Paradis Serial
contact: Stefania Ferchedau
mobil: 0740 300 124
email: [email protected]

Foto credit: Claudiu Cobilanschi