Galeriile de Artă „Ion Neagoe” – C.C.D. Iaşi găzduiesc în perioada 28.02. – 9.03. 2011 expoziția de pictură „Planuri transcedente”. În contextul expoziției personale, pictorul Dorin Lehaci prezintă publicului iubitor de artă o selecție de lucrări reprezentative.

Evenimentul este organizat de Casa Corpului Didactic Iaşi în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.

Director C.C.D. Iași,

Profesor Lidia Andronache

Conceptul  expoziţiei “Planuri transcendente”

Expoziţia “Planuri transcendente” reuneşte în principal mai multe lucrări realizate în ultima vreme, care abordează o tematică firească ce se regăsită în planul ideatic.

Avem în vedere semne grafice comune, exprimate pe suprafeţele plastice ale unor lucrări precum “Trinitate”,“Rezonanţă” şi “Perpetuare”, sau altele de acest gen.

Mişcarea spiralată regăsită în toată manifestarea universală, care ţine captivată prin vârtejul său, culorile cuprinse în gama cromatică a complementarelor albastru –oranj şi galben-violet, din tematica lucrărilor, angrenează în acelaşi timp, privirile noastre către alte universuri invizibile transformate în vizibil pentru receptorul de artă.

Prin ultimele lucrări “Integrare absolută”, Destin Comun”, “Culorile lumii” se încheie un ciclu de activitate artistică, a cărui traseu se înscrie în realizarea unor punţi de legatură între o lume fizică  şi alta transcendentală.

Pictor Dorin Lehaci