Fotograful Simion Buia www.simionbuia.ro – expune la Institutul Italian de Cultura “Vito Grasso” din Bucuresti, cele mai reusite imagini realizate la Carnavalul de la Venezia. Maschere di Venezia –  expozitia de fine art print, aduce in prim plan masti si costume celebre ale unor personaje istorice, sub care respira nebanuite fiinte umane. Carnavalul de la Venezia are o traditie de 743 de ani, atragand anual peste 10 milioane de turisti care se inghesuie sa vada pe canalele Venetiei sutele de costume ce se perinda prin Piazza San Marco si de-a lungul Canal Grande.

Mastile surprinse de Simion Buia in ipostaze misterioase, uneori ironice  – deslusesc un stil fotografic aparte, ancorat in scoala fotografica europeana contemporana. Imaginile au fost imprimate pe panza,  conferind exponatului un aer nobil si o calitate aparte.

Vernisajul expozitiei Maschere di Venezia are loc miercuri, 2 martie, in prezenta fotografului. Domnul Victor Velculescu, visual artist – va vorbi despre arta fotografica a lui Simion Buia si spectaculozitatea exponatelor, iar autorul despre experienta de 8 ani ca fotograf la Carnavalul de la Venetia.

Simion Buia a studiat estetica fotografiei la Kunstakademie Düsseldorf, la celebra Becher Schule. Andreas Gursky si Thomas Ruff i-au fost indrumatori apropiati in perioada de studiu. Actualmente traieste la Bucuresti unde lucreaza la un alt  proiect cultural – Actorii si fotograful, distins cu Mentiune la Gala Societatii Civile. Recent a pus bazele unei scoli in domeniul artei si tehnicii fotografice, numita Academia de Fotografie.

Expozitia  este deschisa publicului de luni pana vineri, intre orele 10-14 si 15-18, la Institutul Italian de Cultura “Vito Grasso” din Bucuresti, Aleea Alexandru, 41.

Maschere di Venezia este sustinut de Leykom, si de partenerii media: Radio Romania Cultural, Observator Cultural, Modernism, Artboom,  VeiozaArte, Calendar Evenimente, Fotomagazin, Fotopedia, F64, eFoto, Photomagazine, LiterNet.

Contact:

Institutul Italian de Cultura

Departamentul evenimente

Tel: +40 23 231 0880