Au inceput inscrierile pentru Kinofest 2011, a cincea  editie ce va avea loc in perioada 27-31 octombrie 2011 in Bucuresti.

Kinofest este primul si cel mai imporatant festival de film digital din Romania, este un proiect independent si are misunea de a promova filmul digital, muzica, arte vizuale.

In fiecare din cele patru editii festivalul a prezentat pe cei mai importanti producatori de film o selectie de filme premium, concerte inedite si ultimele nouati in domeniul artelor vizuale.

Festivalul are trei sectiuni: animatie, fictiune si micromovie. Fiecare autor poata sa inscrie pentru preselectie un numar nelimitat de filme, nu exista taxa de inscriere.

Incepand din acest an Kinofest deschide si o galerie on line, unde vor fi expuse lucarile celor mai importanti ilustratori, designeri, animatori si fotografi.Primul artist prezentat este Motomichi Nakamura, artist de origine japoneza ce activeaza in New York.

Motomichi Nakamura este designer, pictor, animator, flash gamer si Vj. Are o carte de vizita impresionata, lucrarile lui au fost expuse in cele mai imporatante muzee din lume: Noul Muzeu de Arta Contemporana din New York, Oscar Niemeyer Muzeu Brzilia, Winzavod-Muzeul de Arta Contemporana din Moscova, Muzeul din  Utrecht, iar filmele lui au fost selectionate la Edinburgh International FIlm Festival , Sundance, Onedotzero, Ottawa International Animation Festival, Holland Animation Film Festival si Kinofest International Digital Film Festival.

www.kinofest.com