Joi, 10 februarie, 2011, 19:00
Lecture

Frontiers, un joc pentru schimbare sociala
Karl Zechenter (A), gold extra

“Revolutia nu va fi televizata, in schimb va veni cu un game pad” – Jocul pe computer Frontiers, produs de grupul austriac gold extra, ofera jucatorilor posibilitatea de a experimenta zone de frontiera ale Europei, jucand rolul refugiatilor sau al granicerilor. Jocul ofera o noua perspectiva printr-un context artistic: Frontiers modifica genul de joc shooter si ii lasa pe jucatori sa puna sub semnul intrebarii nivelul de realitate pe care si-l pot permite in cadrul unui joc pe computer.
Plasat cu un scop intre functionalitatea jocurilor si abordarea artistica, Frontiers este prezentat in cadrul unei expozitii permanente in centrul ZKM din Karlsruhe. Unul dintre producatorii jocului, Karl Zechenter, va vorbi in conferinta sa despre cercetarea si dezvoltarea jocului, contextul jocurilor politice si tehnicile de modificare hardware si software vizibile in Frontiers.

Lucrarea “Frontiers” este expusa in cadrul expozitiie “Utopia of Exotic” curatoriata de Andrei Craciun la Pavilion UniCredit in perioada 09 decembrie 2010 – 27 februarie 2011.

Karl Zechenter (n. 1972) traieste in Szalzburg (A), a studiat literatura si stiinte politice si lucreaza ca regizor si curator.

Sustinut de

PAVILION UNICREDIT center for contemporary art & culture
Sos. Nicolae Titulescu 1 (Piata Victoriei) Bucharest  011131 Romania T: + 4 031 103 4131 E: [email protected] www.pavilionunicredit.ro
Facebook: www.facebook.com/pavilionjournal

— PAVILION UNICREDIT este un centru pentru arta si cultura contemporana, un spatiu independent work-in-progress, spatiu de productie si cercetare a vizualului, a discursivului si a performativului. Este un spatiu al gandirii critice  care promoveaza o întelegere implicata socio-politic a artei si a institutiilor culturale.
PAVILION UNICREDIT is a center for contemporary art & culture, a work-in-progress independent space, a space for the production and research in the fields of audiovisual, discursive and performative. It is a space of critical thinking, and it promotes an artistic perspective implying the social and political involvement of art and of cultural institutions.

This is a project by PAVILION – journal for politics and culture.
www.pavilionjournal.org

— PAVILION, BUCHAREST BIENNALE and PAVILION UNICREDIT are projects devised and founded by Razvan Ion and Eugen Radescu


Supported by: UniCredit Tiriac Bank
Strategic partner: Pilsner Urquell
Partners: Romanian Cultural Institute, Austrian Cultural Forum, Center for Visual Introspection, ADD, Paradis Garaj
Media partners: Afterall, Framework, Radical Philosophy, Springerin, Radio Romania Cultural, 22, Alternativ.ro, Feeder.ro, 24Fun, Modernism.ro, Arhitectura, Cabinet, Mute, Open, Kaleidoscope, Vicious Vitamins, Cura magazine, veiozaarte.ro, metropotam.ro
Production partner: UpDate Advertising
Printing partner: First Advertising Agency
Audio-visual partner: Sony