Fotografie documentară la Van Gogh Café, semnată de Ionut Tarcea

Începând din 22 Ianuarie, cafeneaua Van Gogh din strada Smârdan nr. 9, găzduiește expoziția de fotografie intitulată “Portfolio Review”, semnată de fotograful Ionut Tarcea. Timp de o lună, până pe 22.02.2011, unul dintre spațiile cafenelei, Van Gogh Wine Bar, va spune povestea unei pasiuni tradusă în imagini documentare.

Expoziția reunește lucrările lui Ionut Tarcea, în vârstă de 33 de ani, însumând o parte din creațiile sale din ultimii ani: 14 fotografii alb-negru făcute în locuri diferite din Romînia, Instanbul și Viena. Ionut este un reporter vizual care explorează aspecte diverse ale vieții cotidiene și le povesteste în imagini: fotografiile sale conțin un amestesc narativ și descriptiv original și redau detalii inspirate de atmosferă. Pasiunea pentru fotografie merge mînă în mână cu cea pentru călatorie. Cele mai multe lucrări din expoziție aruncă un ochi documentar asupra unor locații autohtone cel puțin interesante: Sibiu, Prejmer, Vama Veche, Bicfalau, Delta Dunării.

Preocuparea lui Ionuț pentru fotografie s-a născut din curiozitate, în 2004, și a continuat cu o serie de cursuri de fotojurnalism la Centrul Român pentru Jurnalism Independent și la Foundry Foundation, în Istanbul. Fotografiile inspirate de orasul Instanbul și tradițiile sale au câștigat locul 4, din peste 1500 de participanți, la un concurs organizat recent de National Geographic.

Atunci când nu face fotografii, Ionuț lucrează pentru Ascendis în calitate de consultant și Business Manager Cultură Organizațională. De asemenea, este partener la Ciclop – magazin de biciclete și atitudine urbană. Ionut își dorește să fructifice pasiunea pentru fotografia documentară prin dezvoltarea unor proiecte foto îndrăznețe anul acesta.

Expoziția poate fi vizionată în fiecare zi, de luni până vineri, la Van Gogh Wine Bar, între orele 17.00 -24.00 și sâmbătă și duminică între orele 12:00-24:00, până pe 22.02.2011.

Mai multe detalii despre lucrările lui Ionuț aflați pe www.ionuttarcea.ro