Pictorul Vitalie Butescu expune până pe 19 ianuarie peste 150 de lucrări la Sala “Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului, în organizarea Secretariatului General al Camerei Deputaţilor (str. Izvor, nr.2-4, sector 5, Bucureşti).

In ziua de 11 ianuarie, calendarul ortodox marchează sărbătorirea Cuviosului Vitalie. Cu această ocazie, pictorul Vitalie Butescu vă invită la o întâlnire inedită, marţi, 11 ianuarie 2011, între orele 10.00 şi 17.00, la expoziţia sa de la Palatul Parlamentului, Sala de expoziţii “Constantin Brâncuşi”. Ne-am propus să iniţiem şi să dezvoltăm un dialog cu jurnalişti, artişti, oameni de cultură, iubitori de artă, colecţionari de artă, cunoscători sau viitori cunoscători, etc. Toţi cei interesaţi sunt aşteptaţi la întâlnirea cu tânărul pictor ce va fi însoţită de o sesiune de autografe.

In expoziţia de la Palatul Parlamentului, pot fi admirate peisajele urbane care îl reprezintă pe artist, adevarate „portrete” ale clădirilor reprezentative ale Bucureştiului, imagini din Sibiu şi Ploieşti, unde Vitalie Butescu a avut expoziţii personale. Dincolo de prestigiul subiectului abordat, pictorul ştie să descopere farmecul unor anonime colţuri de natură, smerenia înălţătoare a mănăstirilor noastre sau amintirea unor clădiri modeste, colţuri urbane ori case de la ţară. Dintr-o zonă căreia i s-a dedicat la un moment dat, vin arlechini şi colombine, amestec de candoare şi senzualitate, de sensibilitate aproape idealizată. Balcicul este, de multe ori şi mai ales în ultimul timp, subiectul asociat cu creaţia lui Vitalie Butescu. La expoziţia de la Sala “Constantin Brâncuşi” a Palatului Parlamentului prezintă o serie de excepţie de picturi dedicate oraşului reginei Maria, pe lângă marile şi legendarele clădiri şi locuri de la Balcic – castelul “Cuibul liniştit”, vilele parcului regal, capela Stella Maris – regăsind şi case din celebrele mahalale ale Balcicului, acum ignorate de toata lumea. Albumul de pictură „BALCIC by BUTESCU”, alcătuit de curatorul expoziţiei, Marius Tiţa, prezintă imaginea de excepţie a acestui legendar loc, realizată de o manieră puternică şi originală de pictorul Vitalie Butescu. (www.butescuart.ro).