Modernism.ro a lansat un set de 15 întrebări atât pentru dezbatere, dar și pentru depistarea posibilelor surse de informare asupra artei lui Ion Bârlădeanu.

4.  Sunt colecționarii artei lui Ion Bârlădeanu dispuşi să vorbească despre prețurile și modurile de achiziție ale lucrărilor?

Contactați câțiva dintre colecționarii artei lui Ion Bârlădeanu nu vor încă să vorbească public despre prețurile lucrărilor și modurile de achiziție.

Matei Câlția, de la Galeria Posibilă ne-a răspuns: “Da lucrarea expusă am cumpărat-o de la expoziția lui Bârlădeanu de la H’Art. Prețul? Nu mai știu exact, Dan ar trebui să știe mai bine, oricum a făcut un discount, că doar suntem colegi, știu ca era bugetul alocat pentru făcut lucrările lui Vlad, dar cum nu s-a mai întamplat acea expoziție, am decis sa iau o lucrare de-a lui Ion B.”

6.  De unde pot fi cumpărate lucrările lui Ion Bârlădeanu?

Din trei locuri: Galeria H’Art, Galerie Anne de Villepoix, anticariatele din București. În articolul “Poveste cu trei personaje” publicat pe blogul său, galeristul Dan Popescu scrie într-o paranteză: “(actrița Maria Popistașu a cumparat dintr-un anticariat în jur de 10 colaje)”.

Modernism.ro încearcă să răspundă, pe rând, la una dintre cele 15 întrebări, nu neapărat în ordinea lor actuală, și este foarte posibil ca lista acestora să fie pe parcurs lărgită.

Nota bene: Întrebările au ca subiect principal arta lui Ion Bârlădeanu și nu persoanele sau părțile implicate în promovarea, expunerea și comercializarea ei. Prin urmare, orice referire de context  la filmul documentar “Lumea văzută de Ion B.” și la Galeria H’Art nu au intenția de a le aduce prejudicii de imagine sau de altă natură.

Vezi și:

15 întrebări despre “succesul cât un foc de paie”* al artei lui Ion Bârlădeanu

“Ghena” lui Ion Bârlădeanu

Părerile artiștilor vizuali profesioniști, teoreticienilor și curatorilor despre arta lui Ion Bârlădeanu