Fiecare generatie incearca sa-si afirme individualitatea rupand, in numele modernitatii, relatiile cu cele anterioare. Pe de alta parte, cand este vorba despre legitimare, mai intotdeauna se face apel la descendete onorabile si se invoca traditia. Daca adaugam la acest rationament faptul ca tinerii, deveniti maturi, ajung din postura de contestatari in cea de contestati si ca aceste lucruri sunt cumva amplificate cand este vorba despre arta, paradoxul este complet.
Faptul ca artistii si lucrarile lor isi pot gasi locul in acelasi spatiu si in acelasi timp, sub egida unui concept, este o miza a proiectului. Nu singura.
Despre expozitie si lot: un vertij de tehnici personale, plecand de la interventii & tunning-uri operate pe foto-gravuri si ajungand pana la colaje; suporturi si materiale “cuminti”, cum ar fi panza si uleiul, dar si plasticuri, sau pigmentii obtinuti prin alchimii personale; foto realism si pictura abstracta; citate Art Nouveau si (post) Pop Art. Lista binomurilor posibile poate continua la nesfarsit.
In spatele tuturor acestora stau mitologii personale – trepte dintr-un parcurs care nu a pornit cu ocazia expozitiei de fata si sunt departe de a-si fi epuizat ipostazele de rostire.
Artistii
Expozitia reuneste o suma artisti ale caror varste incep, asa cum anunta si subtitlul, cu prefixurile 2, 3, 4 si 5. Participantii sunt: Francisc Chiuariu, Cristian Farcas, Irina Garcia, Valeriu Mladin, Florin Bogdan Tomescu, Tudor Marinescu, Aurel Tar, Mirela Traistaru, Mihai Zgondoiu, Vlad Petri, Dani ZANGA.
Este un proiect de grup in care accentul cade pe diversitate. O posibila panorama neexhaustiva a artelor din Romania ultimelor decenii. Asadar fresca antropologica si pretext / prilej de alaturare a unor individualitati care au putine lucruri in comun. Tema iconologica ar fi aceea a varstelor, generatiilor, a conditiei artistului, a vechiului si noului, a trecerii, a devenirii.
Lucrarile
Pe cat de diferiti artistii, pe atat de diverse lucrarile reunite. Acestea reprezinta “momente si uneori schite” din creatia lor (pentru a-l parafraza pe Nenea Iancu). Un vertij de tehnici personale, plecand de la interventii & tunning-uri operate pe foto-gravuri si ajungand pana la colaje. Suporturi si materiale “cuminti”, cum ar fi panza si uleiul, dar si plasticul, sau pigmentii obtinuti prin alchimii personale. Foto realism si pictura abstracta; citate Art Nouveau si (post) Pop Art. Lista binomurilor posibile poate continua la nesfarsit. In spatele tuturor acestora, stau mitologii personale, trepte dintr-un parcurs care nu a pornit cu ocazia expozitiei de fata si sunt departe de a-si fi epuizat ipostazele de rostire. Despre o parte dintre artistii “de acum si de aici” se va auzi in contexte bune si asta exclusiv datorita lucrarilor lor. Privitorul nu poate decat sa se bucure de ceea ce va vedea!
Locul: Hotel Capital Plaza – Bd. Iancu de Hunedoara, Nr. 54, Sector 1, Bucuresti
Data: Luni 13 decembrie 2010
Ora: 19.00
Expozitia va fi deschisa pana la sfarsitul lunii decembrie.
foto: Cristi Farcaș
Recent Comments