Tinerele pictorite romance Bodea, Slimovski si Ugron sunt remarcate de critici si de public la Strasbourg Art Fair

Noul val al pictorilor romani, reprezentat de Galeria de Arta Contemporana D’Ancona Budis din Bucuresti, a suscitat o atentie deosebita la St-Art, Targul de Arta din Strasbourg, Franta, care si-a inchis portile ieri seara.

Criticii de arta au notat calitatea lucrarilor prezentate de Galerie, in timp ce presa internationala remarca “atmosfera onirica ingrijoratoare” ce se detaseaza din uleiurile alb-negru ale Alinei Slimovski. Slimovski, impreuna cu Alexandra Bodea si Ugron Reka au cucerit de asemenea inima publicului francez si german, care le-a cumprat mai multe dintre lucrari.

In opinia organizatorilor targului, un astfel de succes este foarte rar pentru niste pictorite tinere care sunt prezentate pentru prima oara si vin dintr-o tara despre care se stiu foarte putine lucruri.

Galeria de arta D’Ancona Budis Art Gallery din Bucuresti este o prezenta noua dar remarcata pe scena romaneasca de arta, organizand in acest an o mare expozitie a recentelor sculpturi ale lui Marian Zidaru si prezentand in vara lucrarile faimoasei pictorite japoneze Toshiko Tochihra intr-o expozitie venita de la New York.

Pe 15 decembrie, Galeria, situata pe Str Uruguay 27 in Sector 1, Bucuresti, va prezenta o expozitie personala a lucrarilor Alexandrei Bodea.