European Art Gallery are placerea sa va invite la expozitia dedicate pictorului german de origine romana Michael Lassel, prezent pentru prima oara in Romania cu o expozitie personala.

Artistul s-a nascut in 1948 in comuna Logig, judetul Mures, iar din 1986 locuieste si lucreaza in Germania.

Michael Lassel este singurul pictor roman care a expus la British Museum, Londra – expozitia Babylon – Myth and Reality / 2008 – 2009- si care a fost ales Societar al Salonului de Toamna de la Paris inca din 1992.

Radu Boroianu, Mihai Covaci si colaboratorii lor au fost prezenti la vernisajul expozitiei dedicate lui Michael Lassel din data de 2 decembrie 2010, ora 19.00, in Bulevardul Regina Maria nr. 18, sector 4, Bucuresti (la 100 de metri de Piata Unirii, in latura Dealul Patriarhiei).

Expozitia, ce cuprinde 33 de lucrari ale artistului, va putea fi vizitata incepand cu data de 3 decembrie 2010 pana in luna februarie 2011, de marti pana sambata intre orele 14.00 – 19.30.
Pictura lui Michael Lassel este prezenta in muzeele din Germania, Singapore,Tokio sau la Tate Gallery din Londra si in colectiile Saatchi, ale familiei Baur, Elvetia, ale companiei Texaco Oil, SUA, ale Ducilor de Beaufort sau ale descendentilor lui Bonaparte.

Sir Charles Saatchi declara ca pentru el Michael Lassel este cel mai important pictor trompe l’oeil-ist contemporan.

foto Lucian Muntean