PETER GREENAWAY e un nume emblematic in cinema-ul contemporan, unul dintre cei mai ambitiosi si controversati cineasti ai prezentului.

Influentate de studiile sale de pictura, de teoria structuralismului lingvistic, etnografie şi filozofie, filmele lui PETER GREENAWAY traverseaza adesea teritorii neexplorate,   provocand consecvent limitele si canoanele limbajului cinematografic. GREENAWAY respinge structurile narative conventionale in favoarea unui univers vizual fascinant, a unui erotism provocator si a unei tensiuni emotionale captivante.

Nominalizat cu regularitate la festivaluri prestigioase, precum Cannes, Veneţia sau Berlin, Greenaway este autorul unei opere impresionante: 12 lungmetraje şi 50 de scurtmetraje şi filme documentare, expozitii, instalatii video, VJ performance-uri, picturi, carti, librete de opera.

www.petergreenaway.info

PETER GREENAWAY in cadrul unui MASTERCLASS pe tema “Cinema is Dead, Long Live the Cinema”, care a explorat profundul impact pe care noile tehnologii digitale il au asupra limbajului cinematografic si artelor vizuale. MASTERCLASS-UL a fost adresa atat studenţilor de la universitatile de film si arte vizuale, cat si publicului larg si a avut loc la acelasi Cinema Scala, pe 24 Noiembrie 2010.