La invitaţia Ambasadei Franţei şi a Institutului Francez la Bucureşti, arhitectul francez Jean-Dominique SECONDI interoghează intervenţia în spaţiul public al Bucureştiului de mâine

Jean-Dominique SECONDI, arhitect de renume şi profesor la departamentul de « Proiecte Culturale în Spaţiul Public » de la Sorbona, este prezent la Bucureşti pentru a doua ediţie a Atelierelor Deschise de Arhitectura, lansate de Ambasada Franţei şi Institutul Francez în luna octombrie.

Jean-Dominique SECONDI –
Programul Atelierelor Deschise de Arhitectură

25 noiembrie 2010, ora 19.30, Sala Elvira Popescu, Institutul Francez

Arta şi cultura îşi găsesc locul doar în inima oraşului, într-o perspectivă estetică şi decorativă sau, în egală măsură,  în construcţia, dezvăluirea, asimilarea teritoriului comun şi al spaţiilor publice, al identităţii şi al transformării lor ?

Un nou demers privind arta urbană se bazează pe trei factori :

I.    Amenajarea spaţiului public

II.   Animarea oraşelor şi a spaţiilor teritoriale

III. Participarea la definirea proiectelor urbanistice
26 noiembrie 2010, Salonul de Onoare, Institutul Francez din Bucureşti

12.00 – 20.00 : Atelier Deschis de arhitectură cu studenţii (30 de minute pauză de masă)

În fiecare lună, un arhitect francez de talie mondială este invitat să susţină o conferinţă tematică şi un atelier pentru studenţii şi profesioniştii români şi a propune cazuri concrete pentru transformarea Bucureştiului într-o metropolă a secolului XXI. Următorii invitaţi ai Atelierelor Deschise de Arhitectura sunt Frédéric Bonnet, care va aborda tema « materialelor in constructie » (16 şi 17 decembrie 2010).

Jean-Dominique SECONDI s-a ocupat iniţial de conceperea şi integrarea echipamentelor publice în cadrul departamentului de expoziţii al Cité des Sciences et de l’Industrie de la Paris. Din 1996 este director şi gestionar al  agenţiei Art Public Contemporain. În 2002-2003, devine în paralel director al BF15, spaţiu de difuzare şi de producţie de artă contemporană din Lyon. Împreună cu Renaud Sabari, director asociat de producţie a evenimentelor Noapte Albă de la Paris, creează în 2004 AIA Productions, prima societate franceză de producţie de proiecte artistice. Este profesor la Master 2 pro în departamentul « Proiecte Culturale din Spaţiul Public » de la Sorbona – Paris 1 şi de « Mediere Culturală » la Sorbonne Nouvelle – Paris 3.

Informaţii suplimentare :

[email protected]