Back to Zero – o bătălie teribilă, complexă, îndârjită, cum nu s-a mai văzut nicăieri, niciodată!

Centrul Naţional al Dansului Bucuresti (CNDB) prezintă pe 27 noiembrie un nou spectacol creat şi interpretat de Carmen Coţofană.

«Piesa “Back to Zero” propune o investigare personală asupra unei noi identităţi, ce doreşte a fi un răspuns la întrebarea – ce este mişcarea?/care este poziţia/rolul/intenţia dansului?/ce reprezintă corpul într-un spaţiu scenic?

Pornind de la o examinare a propriului corp – mâini, cap, picioare, unghii – dar şi a propriilor experienţe artistice, în mare parte ca interpret, legate în principal de implicarea în discursuri scenice/coregrafice, în performance-uri diferite, cu task-uri diferite, etc., Carmen Coţofană ajunge să deţină un bagaj informaţional dinamic, matur, s.a.m.d. În consecinţă, în acest proiect Coţofană duce o bătălie teribilă, complexă, îndârjită, cum nu s-a mai văzut nicăieri, niciodată. Unii spun ca ea a căzut de pe cal şi a murit sub copitele cailor propriilor săi oameni. Alţii, însă, afirmă că ea a fost ucisă cu lancea.Tzaca paca.”»

Carmen Coţofană

Carmen Coţofană face parte din noua generaţie de tineri coregrafi apărută pe scena dansului contemporan după anul 2000. A absolvit Liceul de Coregrafie Octavian Stroia din Cluj-Napoca (1997), Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, secţia coregrafie (2001) şi a colaborat în calitate de interpret cu diferiţi coregrafi romani (Gigi Căciuleanu, Florin Fieroiu, Vava Ştefănescu, Mihai Mihalcea). A beneficiat de o bursă DanceWeb la Viena (2005) şi a urmat diferite stagii de dans şi ateliere cu coregrafi importanţi ca Donna Uchizono,  Mark Tompkins,  David Zambrano, Charles Lineham, Allyson Green, Vera Mantero, Xavier Le Roy, Thomas Lehman, Peter Stamer. Începând cu 1999 a realizat diferite piese coregrafice, ultima – “First Steps” în colaborare cu Mihaela Dancs în 2009.

27 noiembrie, ora 19.00, Sala Rondă

BACK TO ZERO

Un spectacol de/cu: Carmen Coţofană

Proiect finanţat de Centrul de Cultură “George Apostu” Bacău, Asociaţia ArtistNe(s)t, Centrul de Creaţie Coregrafică Trois C-L Luxemburg şi CNDB

Preţul unui bilet este de 15 lei/ 10 lei redus.

Rezervări se pot face la adresa [email protected]

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza Arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro, Youmago.ro