Joi, 11 noiembrie Compania de Teatru QUARTETT din Noua Zeelanda va prezenta in sala Studio a Fabricii de Pensule spectacolul „Skin Tight” (Piele incordata) de Gary Henderson, in regia lui Hilary Halba. Elementele de baza ale spectacolului in limba engleza sunt miscarea, luptele scenice, coregrafia si muzica.

Compania de teatru Quartett prezinta texte contemporane si se afla in Cluj datorita unei colaborari cu Facultatea de Teatru si Televiziune a Universitatii Babes-Bolyai, in cadrul careia actorii companiei sustin ateliere pentru studenti, prelegeri, si au avut si o demostratie-spectacol al aceluiasi autor prezentat in Sala Harag marti, 9 noiembrie.

Piesa Skin Tight (Piele incordata) prezinta povestea lui Tom (Allan Henry) si Elizabeth (Bronwyn Tweedle), un cuplu care supravietuieste dupa razboi, dar isi pierd ferma; doi oameni care lupta, se impaca, iubesc şi imbatranesc impreuna. O poveste de dragoste emotionanta si plina de magie, pasionala si brutala in acelasi timp. Inspirat dintr-un poem de Denis Glover, Skin Tight trateaza efectele razboiului asupra omului simplu si a modul in care un cuplu lupta impotriva mortii, pentru a ramane impreuna.

Turneul european al spectacolului este finantat de Victoria University of Wellington University Research Fund, Orotokare Trust şi Playmarket, partenerul in Romania este Universitatea Babes-Bolyai, Facultatea de Teatru si Televiziune si GroundFloor Group.

Spectacolul se desfasoara in Studioul Fabricii de Pensule (Str. H. Barbusse Nr. 59-61), incepe la ora 20.00, durata o ora. Intrarea e libera, iar cu donatiile dumneavoastra puteti contribui la cheltuielile de transport ale companiei.

Panna Adorjani