Noul punct de reper al modei romanesti

Bucuresti, 9 noiembrie 2010: Pentru ca lumea modei din Romania avea nevoie de un eveniment de amploare, care sa o sarbatoreasca asa cum se cuvine, a aparut AVANPREMIERE-Fashion and Life-style Fest, o manifestare moderna si complexa, dedicata artelor si stilului de a trai in noul secol. Prima editie a festivalului se va desfasura intre 16 si 18 noiembrie, in doua dintre cele mai avangardiste si emblematice locatii din Bucuresti, The ARK si Muzeul National de Arta Contemporana, si va cuprinde expozitii de fotografie, instalatii, video, workshopuri si prezentari de moda.

“Bucurestiul are un mediu cultural si academic remarcabil, care inlesneste inradacinarea pe lunga durata a unui eveniment de anvergura si complexitate, precum AVANPREMIERE Fashion and Life-style Fest. Vorbim despre un festival national cu preocupari europene, prin marime, participanti, arie de abordare a temelor si domeniile de larg interes si de maxima modernitate si actualitate. In plus, AVANPREMIERE este o expresie a felului in care moda romaneasca se exprima plenar pentru sezonul viitor, in contextul atit de special al  anului 2010”, explica Alin Galatescu, directorul festivalului.

Primele doua zile ale festivalului vor fi dedicate vernisajelor si workshopurilor. Astfel, in prima zi The ARK va gazdui o colectie impresionanta de fotografie care va reuni unele dintre cele interesante fotografii de moda si lifestyle ale momentului. Inaugurarea expozitiei care va ramane deschisa timp de o luna, va fi precedata de un workshop dedicat evolutiei modei in contextul actual si specificului ei in sec XXI. Registrul va lua o usoara alta turnura in cea de-a doua zi cand va fi deschisa publicului o colectie de lucrari dedicate habitatului, care va reuni o serie de decoratiuni interioare, sculpturi si instalatii inedite. Workshopul zilei de 17 noiembrie ii va provoca pe cei prezenti la discutii despre Lifestyle-ul noului secol si Internetul.

“AVANPREMIERE aduce impreuna si prezinta o formula inedita in care domenii creative nu fac altceva decat sa defineasca conceptul de a fi, al individului dar si al colectivitatii – definind astfel in fapt un life-concept ultramodern”, spune arhitectul Tudor Vlasceanu “Unu la Unu”)

Gala AVANPREMIERE, ajunsa in acest an la cea de-a 7 editie, va inchide cele doua zile de dezbateri si vizionari cu un regal dedicat modei romanesti, in cadrul caruia vor fi prezentate in premiera cele mai noi colectii pentru sezonul primvara-vara 2011. Pe podium vor urca creatiile celor mai in voga 10 designeri ai momentului, atat nume mari, cat si debutanti cu o viziune interesanta. Defilarile vor avea loc la Muzeul National de Arta Contemporana.

“Pentru mine AVANPREMIERE este dovada ca exista moda romaneasca – exista designeri, colectii, creativitate, cautari, expresie, evolutie si mai cu seama exista public si interes. Gala exista pentru ca este necesara si logica, e parte a unui sistem viu”, spune designerul Agnes Toma

Gala AVANPREMIERE este recunoscuta in lumea modei romanesti pentru caracterul sau inovator. La editia din acest an Gala AVANPREMIERE inregistreaza o noua premiera si aduce in Romania primul show multimedia cu video mapping incorporat de mari dimensiuni. Proiectiile video sunt semnate de KOTKI visuals, un brand care reuneste artisii vizuali Mihaela Kavdaska/ mika, Dilmana Yordanova si Cristian Iordache / Ygreq.

Editiile anterioare ale galei au adus de fiecare data cate un element nou si spectaculos, precum: primul show exclusiv cu urmaritori la care s-a lucrat doar cu lumini cu control manual, prima oara cand s-a utilizat o scena culisanta, prima data cand a fost folosita o scena rotativa (cu diametrul de 18 m), prima prezentare in care s-a lucrat cu o trapa de podea de 8 metri inaltime, prima utilizare a luminilor tangentiale intr-o prezentare de moda sau utilizarea in premiera a unui perete de lumini cu 94 de capete.

“AVANPREMIERE poate fi o mini-revolutie calitativa si un dialog real intre arte – elementele vitale, atit de necesare noua, astazi”, incheie Carmen Movileanu, producator delegat al TVR

Pentru mai multe informatii:

Alin Galatescu, Director AVANPREMIERE, [email protected], 0745 024 280

Lidia Pitulea, Public Advisor, [email protected], 0733 300 777

Raluca Mihalachioiu, [email protected], 0733 300 787

AVANPREMIERE
Fashion and Life-style Fest, 2010

Lumea modei romanesti avea nevoie de un eveniment amplu care sa o aduca in simfonia celorlalte arte, alaturi de integrarea ei fireasca in life-style-ul modern – un astfel de eveniment complex este AVANPREMIERE – Fashion and Life-style Fest.

Sistemul international al modei implica deasemenea un calendar complex si stabil de evenimente in care sa se prezinte, intr-un cadru profesional, colectiile pentru sezoanele de moda, la fiecare 6 luni, cu un avans de 6 luni – la jumatatea lui Aprilie si Noiembrie, la noi.

Bucurestiul are un mediu cultural si academic remarcabil, care inlesneste inradacinarea pe lunga durata a unui eveniment de anvergura si complexitatea multi-arte ale AVANPREMIERE – Fashion and Life-style Fest.

In acelasi timp AVANPREMIERE – Fashion and Life-style Fest este un festival national cu preocupari europene – prin anvergura, participanti, arie de abordare a temelor si domeniile de larg interes si de maxima modernitate / actualitate.

AVANPREMIERE – Fashion and Life-style Fest va prezenta publicului spectator si publicului telespectator, un amestec interesant de dialoguri intre arte, intre moda si lifestyle-ul sec XXI pe durata a 3 zile.

Primele zile ale AVANPREMIERE, 16 si 17 Noiembrie 2010 or sa fie gazduite de The ARK – Bursa de entertainment si cultura a Bucurestiului. Manifestarile fiecarei zile incep la ora 17.

Evenimentul cuprinde: expozitii de fotografie – de moda si life-style; arhitectura – Bienala de la Venetia 2010; instalatii; lansari de carte:” Sa intelegem Moda” si workshop-uri despre: “Evolutia modei in sec XXI” si “Lifestyle-ul noului secol si internetul”.

Se creeaza astfel cadrul autentic si profund de realizare a unei interactiuni complexe intre moda si artele complementare – dialog esential al spiritualitatii umane de sec XXI.

Gala AVANPREMIERE – inchide cele 3 zile de festival constituindu-se intr-o seara dedicata exclusiv modei. In cadrul Galei vor fi prezentate in premiera, cele mai noi colectii pentru primavara – vara 2011.

In cadrul Galei sunt invitati 10 dintre designerii de virf sau dintre noile nume de mare viitor din moda romaneasca; cu viziuni puternice, creative, distincte si autentice.

Evenimentul isi doreste sa fie astfel un reper pentru promovarea creatorilor consacrati, dar si a tinerilor designeri, sprijinirea si revelarea acestora fiind o preocupare constanta a proiectelor noastre. Rezultatul este o expresie a felului in care moda romaneasca se exprima plenar pentru sezonul viitor, in contextul atit de special al  lui 2010.

In cadrul Galei AVANPREMIERE – ce va finaliza festivalul, au fost invitate deasemenea 2 artiste specializate pe video reunite sub brandul KOTKI. Artistele: Mihaela Kavdaska si Dilmana Yordanova, sunt de origine bulgara formate insa la scoala artistica romaneasca, reprezentind cultura video europeana.

Gala AVANPREMIERE va avea loc pe 18 Noiembrie la Muzeul National de Arta Contemporana, etaj 1, ora 20.

Multumiri deosebite pentru d-ul Mihai Oroveanu – partenerul si prietenul nostru atit de special si de onorant pentru noi.

Gala va fi urmata de un Fashion Party la The ARK – celalalt partener “strategic” al AVANPREMIERE.

Impreuna chiar putem sa facem ceva real pentru moda, life-style-ul  si cultura romanesca, pentru creatia vestimentara in concert deplin cu lumea artistica nationala si europeana.

Cu deosebita stima,

Alin Galatescu

Director  AVANPREMIERE

Fashion and Life-style Fest