Titlu expoziție: Devise

Artist: Laurent Pernel

Proiect: City Switch 2010

Locație: Institutul Francez București

Din 21 octombrie în 30 noiembrie 2010

Materiale: folie termoizolantă de supraviețuire, aurită. Scotch dublă față.

Producători și parteneri:

Galeria Roger Tator – Lyon, Fundația Rațiu România – București, Muzeul Național George Enescu București, Institutul Francez Bucureşti, Ambasada Franței la București, Regiunea Rhône-Alpes, Centrul Internațional de Artă Contemporană București, Algeco, Bosch, Modernism.ro, gingergroup.ro

Laurent Pernel este reprezentat de  Galeria Olivier Houg, Lyon.

Text de prezentare

Instalația dela Institutul Francez București este un proiect făcut special pentru spațiul holului dela intrare. Laurent Pernel ne propune o relectură a unui spațiu obișnuit prin instalarea unui joc de benzi aurite care shcimbă ritmul arhitecturii spațiului. Acest artificiu (folosirea foliei de supraviețuire) este inspirat de un salon din cadrul Ministerului Culturii din Paris.

În ecou cu actualitatea socială recentă între Franța și România și luând în considerare criza economică de azi care ne fragilizează, Laurent Pernel propune rediscutarea Devizei Franceze printr-o înlocuire ironică cu o alta, specifică economiei mondiale și societăților noastre.

Context

Cu ocazia celei de-a doua ediții a rezidenței City Switch, Galeria Roger Tator propune instalarea unui container maritim în București, transformarea acestuia într-un atelier artistic pe toată durata lunii octombrie și păstrarea lui ca și spațiu expozițional deschis publicului și prezentând o operă de artă contemporană, inedită și in situ.

Locație: curtea interioară a Muzeului Național George Enescu

Vernisaj: 2 noiembrie 2010, încpepând cu ora 19h.

Copyright photo: Laurent Pernel

www.pernel.net

www.dda-ra.org

www.rogertator.com

www.fundatiaratiuromania.eu